Asano: Savo će mi pomoći da budem najbolji golgeter!

Takumo Asano je igrač koga su navijači dugo čekali, ali mu nije trebalo dugo da pokaže da će biti veliko pojačanje za Partizan.

FOTO: FK Partizan
Ušao je u igru u revanšu protiv Malatije, napravio nekoliko odličnih prilika, a kao šlag na tortu došao je pogodak i iznuđeni penal u pobedi crno-belih od 3:1.

Asano je dobio topao prijem od strane navijača, a posle nedelju dana u Srbiji sumirao je utiske u razgovoru za Večernje novosti. Istakao je da o Srbiji ne zna mnogo, kao i većina japanskih sportista za Srbiju zna preko učinka Dragana Stojkovića Piksija u Japanu.

„Iskreno, nisam znao ništa. Ni o Srbiji, ni o Partizanu, ni o fudbalu ovde. Smatram da je ovo izuzetna prilika za mene, da steknem iskustvo života u nepoznatoj zemlji, Beogradu. Mnogo mi se dopada atmosfera u gradu. Posebno građevine koje reflektuju istoriju. Takvih nema u Japanu, što mi se sviđa i čini Beograd posebnim.  Dragan Stojković je izuzetno poznat u Japanu, igrao je tamo dok sam ja bio dete. Kasnije je postao trener, pa je Piksi jedino što sam znao o Srbiji do sada”, istakao je Asano.

Zadovoljan je Japanac prijemom na koji je naišao u novom klubu, istakao je da želi da se oduži donošenjem trofeja i postizanjem golova.

Ističe odličan prijem na koji je naišao u novom klubu, a navijačima želi da se oduži što većim brojem golova.

„Imam mnogo ciljeva, pre svega da postignem što više golova za Partizan i što više doprinesem pobedama i u Evropi i u Srbiji, da osvajamo trofeje. Nisam odredio neku cifru, jer uvek volim da pomeram granice. Ako stignem do 20 golova, želeću više. Do sada u sezoni nisam nikad postigao dvocifren broj golova. Voleo bih prvo deset, pa onda da bude 20, 30… Znam da će mi u tome pomoći trener Savo Milošević jer je bio sjajan golgeter. Imam priliku da mnogo naučim od njega”, naglašava Asano.

Neizbežno pitanje bio je i Milan Stanković. Fudbaler i srpski estradni umetnik fizičkim izgledom i frizurom podsećaju jedan na drugog, a koliko su takvi komentari odjeknuli najbolje govori podatak da fudbalere i pevač sada prate jedan drugog na društvenim mrežama.

„Nisam znao ništa o Milanu Stankoviću dok nisam došao. Frizure su nam slične. Ne bih rekao da ličimo, mislim da je on mnogo zgodniji od mene. Volim da pevam, slušam japansku muziku. Znam i za tradiciju da debitant u Partizanu treba da zapeva. Saigrači su me već pitali kad ću da pevam Rekao sam im da me je sramota. Možda se dogodi u Kruševcu…”, zaključio je Asano.