Meč godine za Partizan, ofanzivno na Norvežane! (SASTAV) (FOTO)

Duel od kojeg zavisi budućnost kluba, kako reče trener Savo Milošević.

FOTO: FK Partizan
Vikinška lađa je ponovo doplovila do Beograda. Nedavno su Severnjaci, u tom prvom pohodu, poharali Banovo brdo. Put ih je još jednom naneno u srpsku prestonicu. Ali, ovog puta ih čeka mnogo jače utvrđenje, mnogo snažnija četa, na, fudbalski gledano, mnogo višem brdu - Topčiderskom.

Partizan, lišen pomoći 12. igrača na tribinama, dočekuje večeras (21:00, RTS 1, Arena Sport 1) Molde u utakmici godine za oba kluba. Ulog na stolu u ovom pokeraškom okršaju je pravo blago: najmanje još četiri meseca, odnosno šest utakmica evropskog fudbala, nekoliko miliona evra prihoda, rast ugleda i vrednosti igrača, kao i bodovi za UEFA rang listu.

prodavnica

Svega toga Partizan nije imao pre godinu dana, kada ga je u predvorju grupne faze Lige Evrope zaustavio Bešiktaš. I teško je pregurao takmičarsku godinu. Turbulentnije odavno nije bilo u Humskoj. Takva sušna sezona ne sme da se ponovi.

Pričao je o svemu tome i trener Savo Milošević na konferenciji dan uoči utakmice. Jasno je ko dan, ovo je meč od ogromne važnosti za Partizan.

„Čekaju nas dve utakmice koje mogu da odrede sudbinu Partizana u narednom periodu”, rekao je Milošević.

Ali, odmah potom dodao i rečenicu da ne ispada da stavlja ekipi kamen oko vrata.
„Poruka je igračima da kako god se dvomeč završi, život će se nastaviti”.

Ako Partizan bude igrao večeras kao pre dve nedelje protiv Malatije na istom stadionu, taj nastavak života će biti veoma sladak po crno-bele.

Sastav koji je Milošević spremio za Norvežane je isti onaj koji je zgromio Malatiju. Ponovo se računa na brzinu napadačkog kvarteta, pogotovo na brze noge Asana i Sadika i brze lopte Sume i Tošića. Računa se i na bedem u sredini terena, gde Zdjelar i Šćekić zaključavaju sve prolaze ka odbrani, a računa se i na stamenost poslednje linije, koja je i u Turskoj prilično ubedljivo iznela revanš, iako je domaćin brzo i srećno došao do prednosti kojom je prepolovio prednost crno-belih

Projektovani sastav Partizana (4-2-3-1): Stojković -  Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Suma, Asano - Sadik

FOTO: Partizan Video Materijal