Milošević: Izdržati psihološki pritisak, biće teže nego u Beogradu!

Činjenica je da smo sve ono što smo planirali u velikoj meri ostvarili u prvom meču i nemamo razloga da nešto korenito menjamo za revanš”, istakao je trener Partizana,

FOTO: FK Partizan
Trener fudbalera Partizana, pred sutrašnji revaš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv turske Malatije, rekao je danas da je najvažnije da njegov tim bude fizički spreman i izdrži pritisak koj će biti veći nego u Beogradu

„Već smo dosta pričali o ovoj utakmici, nema puno tajni. Kao što mi sve znamo o njima, tako oni znaju sve o nama. Nećemo biti u prilici da u velikoj meri iznenadimo ni mi njih, niti oni nas. U ovom momentu je najbitnije da moji igrači budu spremni, fizički pre svega, ali i da izdržimo psihološki pritisak koji će biti veći nego na utakmicu na našem terenu. Mislim da je to ključna stvar”, rekao je Milošević na konferenciji za novinare u Malatiji.

Milošević je istakao da u revanšu neće biti nekih drastičnih promena u igri.

„Činjenica je da smo sve ono što smo planirali u velikoj meri ostvarili u prvom meču i nemamo razloga da nešto korenito menjamo za ovaj meč. A da li ćemo se vratiti u odbranu? Mi to i da hoćemo ne umemo”, rekao je Milošević.

Šef stručnog štaba crno-belih naglasio je i da njegov tim mora da zaboravi rezultat iz prvog meča, pobedu sa 3:1.

„Mi moramo potpuno da izbrišemo rezultat iz prve utakmice iz glave, da memorišemo neke stvari koje smo dobro uradili, da probamo da ih ponovimo, probaćemo u određenoj meri i da iznenadimo protivnika”, naveo je on.

Milošević je upitan i da li očekuje reakciju navijača Malatije zbog načina na koji je turski tim dočekan u Beogradu.

„Što se tiče publike, ja mislim da smo mi kao klub naviknuti na toliko stvari kada je u pitanju publika da nas ništa ne može iznenaditi, niti zaprepastiti. Na sve smo navikli, tako da će biti bitno samo ono što se dešava na terenu i to je najbitnije od svega jer ćemo tu zavisiti isključivo od na”, rekao je Milošević, koga su turski novinari pitali da li je probao kajsije koje su obeležje Malatije.

„Obavestili su nas da su kajsije najbolji proizvod sa ovih prostora, ali ih još nismo probali. Nadam se da ćemo imati priliku da ih probamo”, kazao je Milošević.

Fudbaler Partizana Aleksandar Šćekić rekao je da će sutrašnja utakmica biti teža od one u Humskoj.

„Svi smo svesni da nas očekuje teža utakmica nego što je bila u Beogradu, ali svesni smo svog kvaliteta, verujemo u sebe i ako budemo pravi kao što smo bili u Beogradu neće biti nikakvih problema”, rekao je Šćekić.

On je istakao i da u sutrašnjem meču nije važno ko će biti junak, već da tim bude jedna celina.

Meč između Malatije i Partizana igra se danas od 19 sati.


Izvor: Novosti.rs