Ožegović: „Ne idem dok ne budem zadovoljan ličnim uslovima...”

Konačan odgovor o statusu 25-godišnjeg napadača dobićemo najkasnije do 2. septembra kada se završava prelazni rok u većini evropskih liga.

FOTO: FK Partizan
Vest je bila potvrđena i u Humskoj, blagajnici u Partizanu samo što nisu pribeležili 400.000 € od Rozenborga na ime obeštećenja za Ognjena Ožegovića. Međutim, samo koji dan kasnije iznenađenje, 25-godišnji napadač zaigrao je u drugom poluvremenu prvog meča sa Moldeom što obično nije slučaj kad se priprema transfer igrača.

Nezvanično se moglo čuti da Ožegović nije zadovoljan platom od 150.000 € godišnje koliko su nudili Norvežani. U razgovoru za Sportski žurnal sam Ožegović objašnjava.

„Za sada je transfer stopiran. Ne želim da idem iz Partizana dok ne budem zadovoljan ličnim uslovima. Srećan sam ovde i mogu da pomognem ekipi”, decidirano će Ožegović u izjavi za Sportski žurnal.

I tačno, Ožegović je bar trenutno potreban crno-belima, jer bi u slučaju njegovog odlaska Savo Milošević ostao samo sa Umarom Sadikom na „devetke”, a on baš i nije klasična gol-mašina. Pride, to što imaju ispunjenu kvotu stranaca u timu suzilo bi izbor potencijalne zamene, jer bi se Partizan verovatno ograničio na domaće fudbalere, a ako izuzmemo one najbolje – i najskuplje – nemamo tu baš poseban fond igrača.

Drugačije bi već bilo ako bi Partizan uspeo da u revanšu sa Moldeo odbrani 2:1 iz prvog meča i tako izborio plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Bilo bi više para. Bilo bi i više utakmica. I svakako bi bilo lakše privući nekog kvalitetnog špica.

Podsetimo, prelazni rok u većini evropskih zemalja traje do 2. septembra. Zavisno od toga šta će uraditi u Evropi, nije nemoguće da vidimo još po koju promenu i u Partizanovom sastavu.