Partizan doveo Bibrasa Natha, bivšeg vezistu CSKA iz Moskve (FOTO) (VIDEO)

Kapitalno pojačanje u Humsku stiže kao slobodan igrač i potpisaće ugovor na tri sezone.

FOTO: CSKA
Reprezentativac i kapiten Izraela - Bibras Natho (31) novi je fudbaler Partizana. Kapitalno pojačanje crno-belih stiže kao slobodan igrač na tržištu i potpisaće ugovor na najverovatnije tri sezone.

Radi se o fudbaleru sredine terena, takozvanom „box to box” vezisti, koji podjednako dobro izvršava zadatke i u odbrani i u organizaciji napada, odnosno u oba smera, sa velikim radijusom kretanja. Bolje se služi desnom nogom, mada u velikoj meri koristi i levu, čineći svoj igrački opus još kompletnijim.

Operacija je trajala dugo i nije bila laka, baš kao ni u slučaju Takume Asana, ali se fanatična upornost čelnika Partizana na kraju isplatila.

FOTO: FK Partizan
Natho je popustio, iako je na stolu imao dve finansijski daleko jače ponude od Sivaspora i Gazijantepa, koje su donosile zaradu od milion evra godišnje. Ipak, kako se radi o fudbaleru koji je igrao u velikim klubovima i zaradio je ogroman novac, ta stavka nije bila presudna.

Birao je Izraelac sa porodicom grad, okruženje, pa i projekat, gde se Turci jednostavno nisu uklapali. Partizan je upravo išao na tu kartu i vremenom „lomio” Izraelca da prihvati manji novac i bonuse, ali ambiciozniju priču, koja bi u perspektivi mogla da mu obezbedi milionski transfer na istok.
Bibras Natho je karijeru počeo u Hapoelu i Tel Aviva, a posle boravka u rodnoj zemlji karijera mu je išla samo uzlaznom putanjom. Naredna destinacija je bila Rusija, odnosno Rubin Kazanj (104.meča, 21 gol) zatim se kratko obreo u PAOK iz Soluna, pa u pomenutom CSKA, čiji je član bio pune četiri godine (101 meč, 24 gola).

Minulu sezonu je proveo u Olimpijakosu, ali nije bio zadovoljan činjenicom da je upisao 21 meč i otuda je zatražio prevremeni raskid ugovora.

Takođe je stalni član i kapiten reprezentacije Izraela, gde je prošao sve selekcije od kadetske do A tima. U najjačoj selekciji je upisao 60 utakmica uz jedan gol.