Partizanov srednjoškolac presrećan posle prvenca, ima velike ambicije za nastavak sezone!

Najbolji mogući debi pred domaćom publikom za 16-godišnjeg Filipa Stevanovića.

FOTO: FK Partizan
Filip Stevanović još nije napunio 17 godina, ali je već upisao svoj prvi gol u dresu Partizana. Pogodak protiv Konas Kija i proslava gola na jugu su mu ispunjenje sna, a ostale želje se znaju.

Trener Savo Milošević čestitao mu je na postignutom golu, ali je istakao da nema ništa više posebno da mu čestita jer ga smatra standardnim članom prvog tima.

A kako je bilo ovom srednjoškolcu na evropskom debiju u Beogradu?

„Ništa specijalno, nisam imao tremu jer imam veliku želju za dokazivanjem. Zahvalan sam stvarno celom stručnom štabu na ukazanoj šansi i celoj ekipi sto me opuštaju svakim danom sve više i više, na utakmicama pogotovo.

Želja kao napadaču mi je, naravno, da postižem golove i da ekipa pobeđuje. Eto, sinoć se zadesila takva prilika koju sam morao da iskoristim. Naravno, proslava gola na jugu mi je oduvek bila želja kad postignem prvenac u Partizanu”, kaže Stevanović.

Bilo je čestitki?

„Čestitali su mi svi, naravno. Porodica, saigrači, treneri, prijatelji, stvarno sam presrećan”, rekao je Filip.

Nije bilo lako igrati protiv velških poluamatera. Fudbal slabo znaju, ali su jaki i vrlo motivisani, čime su uspeli da odole Partizanu u prvom poluvremenu.

„Ušli smo u meč znajući da samo u jednom segmentu mogu možda da nam pariraju, a to je fizički , videli ste i sami...U prvom meču je bilo dosta teže, nismo toliko znali o protivniku. Pored toga, uslovi koje imamo u Beogradu se ne mogu porediti, tako da ima svega...Najbitnije da smo ih se rešili”, kaže kroz smeh Stevanović.

Sezonu kod kuće je počeo golom, kakve su želje za nastavak?

„Želje su kvalifikovanje u Ligu Evrope i dupla kruna”, kratko i jasno kaže mladi igrač crno-belih.


Izvor: Sportske.net