Pecarski traži raskid ugovora s Partizanom

Talentovani krilni centar nezadovoljan statusom u klubu i želi novi izazov.

FOTO: KK Partizan
Jedan od najtalentovanijih košarkaša svoje generacije Marko Pecarski zatražio je raskid ugovora sa Partizanom, javlja specijalizovani košarkaški portal Basketball Sphere.

Prema saznanjima pomenutog izvora Pecarski je nezadovoljan statusom u klubu zbog činjenice da je Partizan doveo pojačanje na njegovoj poziciji, zbog čega se odlučio da sreću potraži na drugom mestu. Poslednje dve sezone Pecarski nema jasan status u timu, niti ustaljenu minutažu, pa se nada da bi neki drugi tim mogao da mu ponudi bolje uslove za dalji razvoj karijere. 

Podsetimo, Partizan je ove sezone na mestu koje pokriva Marko Pecarski doveo Rašona Tomasa, dok još nije poznat status kapitena Novice Veličkovića, kome je u junu istekao ugovor sa crno-belima. 

Pecarski je prošle sezone odigrao svega osam utakmica u ABA ligi, uz 7.8 minuta provedenih na terenu i po 2.1 poen i 1 skok. Sa Partizanom osvojio je dva Kupa Radivoja Koraća, a s juniorskom reprezentacijom Srbije u dve generacije ima zlatno odličje. Prve seniorske korake napravio je u Megi 2016. godine, ali je brzo otišao i potpisao za drugi tim Bajerna. Ali, ni tamo se nije dugo zadržao, pa je od septembra 2017. član Partizana. U februaru prošle godine produžio je ugovor sa crno-belima na još četiri godine, ali se ta saradnja očigledno neće završiti do kraja...