Savo Milošević: Lepa je Liga Evrope, ali je prvenstvo bitnije!

Biće zanimljivo u Humskoj gde u nedelju gostuje hit prvenstva, neporaženi TSC iz Bačke Topole.

FOTO: FK Partizan
Veliki posao odradili su fudbaleri Partizana, Liga Evrope igraće se u Humskoj ove jeseni, pa se sada svakom daljem izazovu pristupa sa više elana u Humskoj. Do prvog evropskog meča u fokusu  će biti domaća liga, a rival crno-belima je najprijatnije iznenađenje sezone, neporaženi TSC iz Bačke Topole.

Ipak, pre priče o utakmici sa ekipom Zoltana Saba, Savo Milošević se osvrnuo na žreb koji je Partizana spojio sa gigantom Mančester junajtedom.

„Mislim da je grupa jako atraktivna, nemate često priliku da igrate sa klubom kakav je Mančester. Sve ostale tri ekipe mogu da traže prolaz u narednu fazu uz svoj maksimum. Dobili smo grupu u kojoj je moguće da se izbori plasman. Moglo je i teže, moglo je i lakše, ali možemo biti zadovoljni.”

Šta ste radili otkako ste se vratili iz Norveške, i koliko vam je laknulo posle plasmana?

„Za slavlje smo imali vremena u avionu. Do ovog momenta sam proveo na telefonu, pretpostavljam da znate zašto. Nisam imao vremena za odmor, a kamoli uživanje. Sigurno da nam je laknulo, ogroman teret smo zbacili sa leđa. Ovo je značajno i za klub iz više razloga, ali je samo malo lakše posle toga. To neće dugo trajati, dolaze novi izazovi, nove stvari, nemamo ni prostora ni vremena ni način da se opustimo.”

Zbog čega ste tačno bili na telefonu?

„Ne mogu ništa po tom pitanju konkretno.”

Šta se dešava generalno, hoće li biti novina do ponoći?

„Dešava se nešto, ali ne mogu zaista da kažem. Pregovaramo, pokušavamo, to je nešto što već znate, nadam se da ćemo uspeti da dovedemo još nekog igrača.”

Da li vam je potreban još jedan napadač, štoper?

„Neću odgovoriti na to pitanje. Jedni dolaze do nekih imena, verovatno tako što navedu deset, pa ubodu neko.”

Koliki fond igrača vam je potreban za rotaciju tokom sezone?

„Ne radi se samo o broju igrača, nego o kvalitetu koji može da nam doprinese da se ravnomerno takmičimo na tri različita fronta. Trenutno imamo 28, 29 igrača, imali smo ih i više.”


Pominjete samo angažovanje igrača, može li se dogoditi da neko sem Pavlovića napusti ekipu do ponoći?

„ Ne bi trebalo. Već znate situaciju oko Ožegovića, to je jedino što bi moglo da se desi, ali se do sada nije desilo. Ništa konkretnije o tom pitanju ne mogu da kažem.”

TSC nije nimalo naivan protivnik. Koliko će biti teško opet da se prešaltate na Superligu?

„Baš me briga što je težak protivnik. Rekao sam i pred Kruševac krajnje otvoreno, sa igračima sam se već dogovorio, da je za mene liga bitnija od Lige Evrope. Finansijski Evropa znači puno, ali takmičarski je liga bitnija od Lige Evrope.”

Malo o TSC?

„Što se tiče samog TSC, upravo zbog rezultata treba da budemo posebno obazrivi, imamo maksimalan pristup. Ekipa je pokazala da može da igra sa svima. To je samo poziv na dodatni oprez pred sutrašnju utakmicu. Ponavljam, uz dužno gostovanje TSC, nisu bolja ekipa od Moldea, sigurno nije od Malatije, tako da meč zavisi isključivo od nas. Ako budemo odigrali svoj maksimum mislim da problema ne bi trebalo da bude.”

Publika se zainteresovala za ovaj Partizan, pa da li mislite da je došlo vreme da možete da pozovete navijače da dođu na stadion u što većem broju?

„Ja to radim, uvek ih pozivam da dođu. Samo sam obrazložio da ne razumem zašto ne dolaze, ali samo rezultatima možemo zaista da ih pozovemo. Evo, zovemo ih mesec dana, igrama, rezultatima, pa ko je zadovoljan, možda će da dođe i kaže da vredi pogledati”, istakao je Milošević pred utakmica u za koju je ulaz slobodan.

Može li bolja pozivnica navijačima od Lige Evrope?

„Može, Liga šampiona, ali mi smo uradili najviše što smo mogli.”

Do 2016. Partizan je uvek rutinski igrao protiv rivala u Superligi, od tada je u prvenstvu bilo dosta loše kada se igrala Evropa. Može li ove godine da se vrati na stare koloseke?

„Upravo dovođenjem igrača pokušavamo da napravimo te rotacije, upravo to jeste namera. Mimo nekog normalnog rasporeda ulazak u Ligu Evrope znači još šest utakmica. Zbog odloženih kola igraćemo četvrtak-nedelja do kraja sezone. Da bih imao pravo da tražim igračima ono što sam rekao, moram da imam odmorne.”

Kakva je kadrovska situacija?

„Da li niko zbog situacije ili slavlja nije prijavio nikakav problem, ali nadam se da taj izostanak informacija znači da nemamo problema.”

Koliko se menja slika o srpskom fudbalu, jer je ovo prvi put da srpski fudbal ima predstavnika u Ligi šampiona i istovremeno u Ligi Evrope?

„Trebalo bi da se promeni. Mi ne možemo više od toga. Ako ovo nije pozitivna stvar, onda ne znam šta je. Više od ovoga ne može. Možemo mi i Zvezda da prođemo grupu, ali u ovom momentu više ne može. Fenomenalno je za srpski fudbal. Znate već kakvi su naši navijači, uvek je veće nezadovoljstvo nego zadovoljstvo. Ne treba da se uljuljkamo, već da na osnovu ovoga probamo više. Ljudi će valjda vremenom prepoznavati. Nije dovoljno deklarativno reći dođite na stadion...”

Kako komentarišete izostanak igrača Partizana na spisku reprezentacije?

„Nije to moj posao, ne volim da se mešam drugima, niti dozvoljavam da se meni neko meša.”

Podsetimo, TSC deli prvo mesto Superlige sa Vojvodinom uz osvojenih 16 bodova iz šest utakmica, dok crno-beli imaju šest manje uz dve utakmice zaostatka zarad odmora zbog obaveza u Evropi.

Izvor: Telegraf.rs