Savo Milošević oprezno pred Rad: Ovakve utakmice zavise isključivo od nas!

Savo Milošević o neplaniranom slobodnom danu, teškoćama prelaznog roka, pritisku i motivaciji pred duel sa Radom.


Partizan je i dalje pod velikim pritiskom zbog borbe za plasman u Ligu Evrope, ali Savo Milošević kaže da će naterati igrače da razmišljaju samo o sutrašnjem protivniku Radu. Poštuje protivnika, ali je novinarima rekao da sutra sve zavisi od crno-belih.

„Igračima smo juče dali neplaniran slobodan dan zbog potrošnje u četvrtak. Nije bilo planirano, ali smo odlučili da odmorimo ekipu. Tek posle večerašnjeg treninga ćemo znati stanje igrača. Ostojić sigurno neće igrati, za ostale ćemo videti. Već smo imali jedno loše iskustvo u ligi i ne smemo da dozvolimo takve stvari. Pristup mora da bude isti kao protiv Malatije”, rekao je Milošević.

Trener Partizana istakao je da poznaje Rad i da će ekipa biti dobro pripremljena.

„Rad nije dobro počeo ovu sezonu i poslednjih godina se dosta muči u Super ligi, ali je dugo tu, iskusan je superligaški tim i može da napravi problem. Dobili su utakmicu protiv Inđije i to može da im da samopouzdanje. Ali, uz svo dužno poštovanje protivnika, od nas zavisi.

Znam da je promenjen trener. Takve situacije su uvek neprijatne i kada ih gledam sa strane, a sada sam direktan akter. Sačuvaj bože da se radujem takvim stvarima. Imam mnogo prijatelja u Radu i žao mi je što je takva situacija. Do sada su nalazili načine da prežive, a ovo ostalo ne bih komentarisao, to su unutrašnje stvari”, kaže Savo.

Videli smo različita izdanja Partizana ove sezone: napadački, ofanzivni i efikasni, kao i onaj koji se muči u Kruševcu. Kako izvesti ekipu kakvu vi želite sutra?

„Taj napadački fudbal koji mi forsiramo je ideologija Partizana i to je konstanta. Ali, znate svi da je to prosto nemoguće igrati u svakoj utakmici. I dalje smo pod psihološkim pritiskom i mislim da je logično i da neke moje odluke treba da budu u skladu sa rezultatom, a ne lepršavom igrom.

Mi smo u dvomeču sa Malatijom imali više šansi i zasluženo smo prošli. Nismo slučajno prošli, imali smo šanse i sedam-osam zicera, da ne pominjem one poluprilike. Što se mene tiče, biću uvek mnogo kritičniji i samokritičniji”, kaže trener.

Kad pričamo o pritisku, kako naterati igrače sutra da razmišljaju o Radu, a ne o četvrtku i Moldeu? I da li vas kazna UEFA ometa na neki način u radu.

„Što se tiče prvog - nateraću ih. A što se tiče drugog, zaista ne mogu i time da se bavim”, kratko kaže Savo.

Prelazni rok još nije završen, ali jasno je da trener nema ekipu kakvu bi hteo.

„Ja sam rekao da se neću nikad žaliti. Nismo završili prelazni rok, očekujem da dovedemo još dva-tri igrača, ali se žaliti neću. Mnogo je tu muka bilo, više nego što sam vam govorio. Na kraju krajeva, sve će ljudima zvučati kao opravdanje, ali ne želim da se pravdam. Ako sam prihvatio neki posao, moj posao je da dajem maksimum i ekipa. Mislim da ekipa daje maksimum i to je najvažnije”, kaže Savo.

Posle Kruševca ste vi preuzeli svu krivicu.

„Za model igre koji želite morate da izaberete igrače koji to mogu da ispoštuju. Ta ekipa nije mogla da ispoštuje taj model i to je moja greška. Zaista, ja to ne bih rekao da ne mislim. Ja nisam folirant, nisam to rekao da bih zaštitio ekipu. Od mene se ne mogu zaštiti kad budem smatrao da treba to da kažem”, odgovorio je Savo.

Izvor: Sportske.net