Andrea Trinkijeri: „Nije meni Dule izazov, Dule je master!” (INTERVJU)

Pripreme KK Partizan za narednu sezonu se sve više zahuktavaju, a na prvi pogled se čini da crno-beli imaju ozbiljnu i konkurentnu ekipu.

FOTO: KK Partizan
U intervjuu, trener Partizana Andrea Trinkijeri je kazao da veruje da je napravljen dobar posao u prelaznom roku, ali je naglasio da će teren biti jedino merilo.

„Nema, još nismo igrali, još ne znamo. Nije bilo lako. Konkurencija je jako teška. Nije bilo sve kako smo želeli, ali je bilo mnogo adaptacije. I tu adaptaciju smo probali da uradimo na najbolji način. To je bilo dva meseca samo rada. Neki put i preko noći jer se radilo o Americi i tako. Ali… Opet, znam da sam dao sve od sebe da napravim ekipu koja može da izgleda kao ekipa. Da bude spremna da se adaptira različitim ligama i da može da prati trendove moderne košarke”, rekao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak je istakao da očekuje napredak srpskih igrača u timu.

„Jaramaz, Zagorac i Nikola Janković – sigurno očekujem da budu važniji. To zavisi od dosta varijanti. Prvo od njih koliko rade, kako se razvijaju. I od ekipe. I od situacije. Radimo na tome svakoga dana”.

Partizan očekuju izazovi u ABA ligii i Evrokupu, a Trinkijeri zna šta je potrebno za uspeh.

„ABA liga se ove godine snažno, strogo pojačala. Zvezda ima fantastičnu ekipu. Da izdrži Evroligu, ABA ligu i sve. Cedevita i Olimpija su od dve napravili jednu, tu je Budućnost, Mornar je uložio. Biće jako zanimljivo. Evrokup se zna, tu su ruski i španski timovi. Ko nađe balans i hemiju, može da izdrži”.

Bilo je reči i najtrofejnijem treneru u istoriji KK Partizan Dušku Vujoševiću, za koga Trinkijeri kaže da je master!

„Neće niko biti kao Dule! Vremena su se promenila. Imam ogromno poštovanje za čoveka. Za obrazovanje čoveka. Koliko je uložio sebe u ovaj klub. To je nedostižno. Mogu samo da pružim moje najbolje. Ali on, kako da ti objasnim… Nije on meni izazov, on je meni master! On je napisao svoje ime u knjigu ovog kluba. Ja još nisam”, dodao je trener Partizana.