Iračanin sudi Partizanu u Kazahstanu!

Arbitar iračkog porekla je 2015. godine uzburkao tamošnju javnost tako što je na društvenoj mreži javno komentarisao odluke tokom mečeva.

FOTO: Gettyimages.com
Krajem radne nedelje Partizan u Kazahstanu nastavlja svoje evropsko putešestvije i to tako što će u tim drugom kolu Lige Evrope odmeriti snage sa Astanom. Utakmica se igra u četvrtak od 16.50 minuta po našem vremenu, a tim povodom je UEFA delegirala arbitre iz Švedske.

Glavni sudija je naturalizovani Šveđanin Mohamed Al Hakim, a pomagaće mu uslovno sunarodnici Fredrik Klajver i Mahbod Beigi. Četvrti sudija je takođe iz Švedske - Martin Strombergson. Specijalni posmatrač je Bugarin Ičko Lozev, a delegat utakmice u Astani Estonac Targo Kaldoja.

Što se Al Hakima tiče, rođen je u Iraku, ali se sa porodicom preselio u Švedsku kada mu je bilo osam godina, te je dobio i državljanstvo skandinavske zemlje. Radi se o jednom od najboljih švedskih sudija, koji ima samo 34 godine, a još 2008. je postao profesionalni arbitar i dobio priliku da deli pravdu u dva najjača ranga takmičenja tamošnje lige.

Nagrađen je 2015. godine priznanjem za najboljeg sudiju u Švedskoj, a iste godine ga je i FIFA uvrstila na svoj spisak arbitara. Baš tada je i uzburkao tamošnju javnost tako što je otvorio Fejsbuk profil i javno diskutovao sa pratiocima svoje odluke tokom mečeva. Međutim, kako se povodom toga podigla velika prašina, ugasio je nalog pod izgovorom da nema dovoljno vremena da odgovara na sva pitanja navijača.

Zanimljivo je i to da Mohamed Al Hakim izvan fudbala rad kao oficir u oružanim snagama švedske vojske.

Izvor: Telegraf.rs