Krenuli jutros sa Kosova da bodre svoj Partizan! (FOTO)

Grupa dečaka sa Kosova i Metohije, u pratnji svog učitelja, krenuli za Beograd na utakmicu Partizana i AZ Alkmara u Ligi Evrope.

FOTO: FK Partizan
Deca će opet praviti buku na stadionu Partizana, jer (takva) buka je opet u modi.

Disciplinski organi UEFA  kaznili su Partizan sa dve utakmice zabrane igranja sa publikom. Ali, crno-beli su se dosetili, „aktivirali” jednu od preporuka evropske kuće fudbala i nađeno je Solomonsko rešenje - OK, ne mogu stariji, ali mogu deca.

I tako je 6.000 „glasića” nosilo igrače Patizana u meču protiv norveškog Moldea, a odmah posle tog meča iz Humske je najavljeno da će ih biti još više, ako kazna UEFA ostane na snazi. Kazna je ostala, pa su crno-beli krenuli u organizaciju i poziv deco: „Pomozite nam opet!”.

Očekuje se da na stadionu na Topčiderskom brdu večeras (početak utakmice 21h, TV prenos Arena sport i RTS), bude čak 20.000 dece i njihovih učitelja/trenera.

Nije to baš ni tako lako organizovati - hladnije je vreme (valjda neće biti kiše), nego protiv Moldea, kasni termin početka utakmice, treba obezbediti bar sendviče i sokove za klince.

Međutim, sudeći prema onome što se dešava „po terenu”, odnosno širom Srbije, toj dečici ništa nije teško.

Iz Patizana nam je prosleđena fotografija grupe dece sa Kosova koji su jutros krenuli za Beograd. Svi u dresovima Partizana, u pratnji svog učitelja. Slikali su se pored velikog grafita na zidu na kojem piše: „Dobrodošli u selo Partizanovih navijača - Cernica”.

FOTO: FK Partizan
Prema informacijama iz Partizana, oko 500 mališana uzrasta do 14 godina krenulo je danas oko 11 sati iz severne Mitrovice i Zvečana ka Beogradu na utakmicu crno-belih.