Milošević: Moramo da ostanemo u igri za titulu!

Trener Partizana Savo Milošević rekao je da očekuje da Crvene zvezda protiv njegovog tima u večitom derbiju igra defanzivno.

FOTO: FK Partizan
„Očekivanja su uvek najveća. Probaćemo da ostvarimo dobar rezultat, to nam je neophodno u trci za titulu. Biće teško, ali igramo na našem stadionu, gde smo kvalitetno izgledali u svim utakmicama ove sezone, bez obzira na neke nerešene ishode. Ako ponovimo kvalitet igre iz tih mečeva, možemo nečemu da se nadamo”, rekao je Milošević, a potom podsetio da su iza oba tima dva teška meča u evropskim takmičenjima:

„Ne mogu da očekujem od igrača, verujem da isto razmišlja moj kolega, da izvuku 100 odsto mogućnosti. To prosto nije moguće izvući iz organizma, ali ćemo se potruditi. Tokom pripremnog perioda smo radili baš na tome da mečeve u serijama igramo što bolje. Ostalo je još pet mečeva u ovom ciklusu, mislim das smo spremili ekipu dobro na fizičkom planu, a što se psihološkog tiče, ova ekipa se već šest mesec nosi sa moranjem. To je postala konstanta, saživeli smo se da svaki susret igramo pod opetrećenjem, moranjem. Derbi proizvodi dodatni adrenalin, a ako imamo dovoljno želje možemo da izvučemo utakmici i na trkačkom planu. Pretpostavljam da ni Vladan Milojević ne zna svoj tim. A ne znam ga ni ja. To su čari derbija i ovog posla. U dosta situacija smo primorani da pravimo pretpostavke, što nije zahvalno. Može da se ispostavi da sam u krivu, pa onda upadam u problem.”
Milošević ističe da će njegov tim morati da igra napadački.

„Ne očekujem ofanzivnu Zvezdu. Iz ovog prvog što sam rekao mi ćemo, hteli - ne hteli, morati da napadnemo. Šalu na stranu, u dosadašnjem delu sezone je evidentno da je igra Partizana malo više napadački orijentisana. To ne kažem kao opravdanje, već shvatanje fudbala i profil igrača koji imamo i ja i moj kolega, govori da smo bili napadački orijentisani u više utakmica, a onina istom uzorku defanzivno orijentisani. Dosta toga će biti i sutra”, rekao je Milošević, a potom dodao:

„Probaćemo da igramo najbolje što možemo. Ako se to može podvesti pod rizik. Protiv AZ-a smo igrali na gol više, a mentalitet i karakter ne možemo promeniti samo za derbi. Isto tako, u finalu kupa smo pokazali da možemo kvalitetno da branimo naš gol. Sutra će biti potrebno i jedno i drugo. Rizik će u našoj igri postojati, ali nećemo ići grlom u jagode, niti biti naivni. Vodićemo računa u svemu.

161. večiti derbi igra se danas od 18h na stadionu Partizana.


Izvor: N1.rs