Ostoja otkrio - koliki je dug Partizana i kakva su očekivanja pred novu sezonu!

Prvi čovek beogradskog kluba govorio u brojnim zanimljivim temama.

FOTO: Filip Plavčić
Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović dao je opširan intervjuu za portal Espreso u kojem se dotakao brojnih tema koje će interesovati navijače crno-belih.

Kakva su očekivanja u novoj sezoni?

„Ne bih da previše govorim o tome, da ne stavljam igračima i stručnom štabu preveliki teret za vrat. Mi smo u protekle dve godine radili na plaćanju nekih trofeja kojima smo se radovali pre sedam-osam godina. Ali, da bismo stekli mogućnost i uslove da se radujemo novim stvarima, morali smo da ispeglamo mnogo toga iz prošlosti. Jako sam srećan što smo konačno došli u situaciju da većinu svojih sredstava možemo da unosimo u klub. Želimo da imamo i jedan period u kome ćemo da uzmemo trofeje, titule, da vratimo našu ekipu u Evroligu, tamo gde Partizan pripada i koju zapravo nikada nije trebalo ni da napusti.”

„Mi ove godine moramo da pronađemo način da se vratimo u Evroligu. Postoji više puteva - preko Evrokupa, ABA lige. Nije uslov svih uslova, pa da sad kažem - život je ako igramo Evroligu, a smrt je ako ne igramo. Naravno da je to plan. I kad sam pričao o planovima pre dve godine prioritet je bio klupska stabilizacija, da klub nastavi da živi s jedne strane, a s druge strane da se vrati u Evroligu. Realno, mislim da smo sad zreli za to. Kako organizaciono, tako i igrački, mislim da smo zreli za povratak u Evroligu, i to jeste naš cilj. Za to radimo”, kazao je Mijailović.

Andrea Trinkijeri je produžio saradnju sa Partizanom.

„Andrea je posvećen poslu i Partizan zaslužuje trenera kao što je on. Videćemo kakvi će biti rezultati, kao što smo napravili sastanak prošle sezone i doneli smo odluku da ostaje, da nastavimo zajedno da radimo. Ja sam mu preneo koji su naši ciljevi, on je shvatio koji su prioriteti kluba. Rekao je: ja mogu da ispunim te ciljeve, meni su potrebni ti i ti uslovi. Ono što je tražio, i mesto za treniranje i budžet za igrače i budžet za stručni štab i neke druge stvari, od strane kluba sve je maksimalno ispoštovano. Sad je trenutak da naprave nešto najkvalitetnije.”

Koliki je dug Partizana?

„Dug je kada smo mi stigli bio 7.136.000 evra. U ovom trenutku imamo zaostala potraživanja u visini od oko 1.000.000 evra, a imamo i poreski dug koji je nešto manji od 2.000.000 evra. Podelio bih to na dve vrste duga, zato što smo mi taj poreski nasledili i vuče se od 2006/07 godine. Tu smo u razgovorima sa Poreskom upravom.”

„Vujošević je imao određena potraživanja prema klubu pre nego što sam došao u klub. Više od 50% je isplaćeno u ovom trenutku. On je stvarno bio korektan u tim dogovorima. Napravili smo sporazum s njim, sad taj ostatak plaćamo po mesečnim ratama, kako plaćamo i plate. Bilo je tu raznoraznih dilema da li treba ovako ili onako, ali ja sam se opredelio da idemo na fer varijantu i da sve pošteno platimo, što je on prihvatio. Ali kažem, 200.000 evra za ovaj klub u jednom trenutku da potrošimo, gde se neko prethodno ponosio za neke stvari koje je radio, jako je teško. Nije lako naći novac danas. Nama novac ne donose u džakovima. Mi novac moramo da stvorimo, da zaradimo. Ovi ljudi ovde u klubu danonoćno vredno rade da prodamo što više karata, da napravimo što više aktivacija, da Partizan održimo u životu”, istakao je prvi čovek Partizana.

Izvor: Sportske.net