Partizan nema čega da se plaši protiv Holanđana! (VIDEO)

Jedan od prvotimaca crno-belih koji poznaje sistem holandskog tima je Rajko Brezančić koji je u sezoni 2015/16 branio boje AZ Alkmara.

FOTO: Screenshot/YouTube.com

Prvu utakmicu u Ligi Evrope Partizan igra u četvrtak protiv AZ Alkmara u Beogradu.

Jedan od prvotimaca crno-belih koji poznaje sistem holandskog tima je Rajko Brezančić koji je u sezoni 2015/16 branio boje AZ Alkmara.

„Ja sam iz Čukaričkog otišao u Az Alkmar, to je bilo 2016. godine ako se ne varam. Holandija je prelepa zemlja, mala, uređena, sve super, samo su ljudi mnogo hladni, što mi se ne sviđa, baš sam o tome juče pričao u jednom intervjuu, jedino mi se to ne sviđa. Nema onoga da posle treninga ideš na kafe, ručkove, nema ništa od toga. Ako se ide na kafu plaća svako svoje, to sam video prvi put u životu i rekao sam da više ne idem sa njima. Što se tiče fudbala, Holanđani k’o Holanđani, imaju mnogo dobre ekipe, međutim, ne posvećuju mnogo pažnje odbrani, više se igra u napadu. Koja god ekipa u Holadiji, niko ne posvećuje pažnju odbrani, svi gledaju samo napred i to je to”, rekao je Brezančić u intervjuu za klupski sajt.

Shodno tome, kako bi Partizan trebalo da igra, šta bi posavetovao?

„Iz ove ekipe poznajem samo dva igrača, štopera Ron Vlara i drugog štopera Grka, tako da što se toga tiče, ekipa se dosta promenila, oni igraju taj ofanzivni fudbal, karakteristični su po tome. Mi treba jednostavno da igramo našu igru, ne treba da ih se plašimo, nisu oni neki bauk, niti su nešto posebno, po meni, bila je mnogo bolja ekipa kada sam ja bio tamo, ali moramo da ih shvatimo ozbiljno ako želimo da pobedimo”, dodao je prvotimac crno-belih.

I ovoga puta, kao što je to bio slučaj na utakmici sa Malatijom, na stadionu će biti prisutna naša najmlađa publika. Šta misliš o tome?

„Nažalost, UEFA nam nije odobrila da igramo pred publikom, ali ponovo imamo pomoć sa tribina od te dece, prošla utakmica takođe je bila baš super za igranje, pravo uživanje, i za decu je to jedna velika noć, tako da verujem da ćemo uz pomoć dece pobediti na toj utakmici”, dodao je Brezančić.

Kompletan intervju sa Rajkom Brezančićem pogledajte na videu ispod.