Partizan obelodanio zaradu od UEFA!

Ova suma bi mogla tokom jeseni značajno da se uveća.

FOTO: FK Partizan
Za razliku od prošle sezone, kada je Partizan zaustavljen u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope, ovog leta klub iz Humske je uspeo da napravi i taj, još jedan korak ka plasmanu u grupnu fazu i tako stekao priliku da još više zaradi do zime.

Tim Sava Miloševića će u Ligi Evrope startovati utakmicom protiv AZ Alkmara u Humskoj 19. septembra, a u iščekivanju tog, kao i duela sa Mančester junajedom i Astanom, crno-beli su na svom sajtu danas napravili osvrt na učinak ekipe od početka sezone.

Između ostalog, pažnja je posvećena i zarađenom novcu od UEFA od početka ove sezone, uz detaljno prikazane mogućnosti za dodatnu zaradu.

„Zarađeno je samo na ime premija UEFA već 4.745.740 €.

Ovu cifru dobijamo tako što se saberu nagrade za uspešno prebrođena 2. i 3. kvalifikaciono kolo (260.000 € + 280.000 €), zatim premija za obezbeđen start u grupnoj fazi Lige Evrope (2.920.000 €), kao i premija za 18 tzv. 'vrednosnih akcija' (ukupno 18 x 71.430 = 1.285.740 €, a sve to uzimajući u obzir da se od 48 ekipa koje će igrati grupnu fazu Lige Evrope 2019/20 naš klub po klupskom koeficijentu nalazi na 31. mestu).

Ovaj već zarađeni novac može, odnosno svakako će u nastavku sezone biti i značajno uvećan kroz:

- prihode iz marketinškog pula u grupnoj fazi, uz napomenu da je Partizan jedini srpski klub u grupnoj fazi Lige Evrope, pa će kao takav raspolagati sa svih 100% novca koji se bude obračunao u tom „ćupu“ za srpske predstavnike.

- prihode od TV prava za tri utakmice grupne faze na svom stadionu, uz pogodnost da je jedna od njih protiv slavnog Mančester Junajteda (Englezi svakako najviše plaćaju TV prava, mada je ovde reč „samo“ o Ligi Evrope)

- prihode od prodatih ulaznica, uz nadu da će se tu naći i prihod sa prve utakmice protiv holandskog AZ Alkmar (ukoliko UEFA uvaži žalbu Partizana i smanji prvobitnu kaznu sa dve na jednu utakmicu bez prisustva publike)

- pozitivne rezultate u grupi (remi 190.000 €, pobeda 570.000 €)

- eventualno obezbeđen prolazak grupe i plasman u 1/16 finala Lige Evrope (1.000.000 € ako se to učini sa 2. mesta u grupi, odnosno 1.500.000 € ako se to učini kao pobednik grupe)”, navodi se na sajtu Partizana.

Generalno, igre i rezultati u Evropi ovog leta su ocenjene pozitivno, a kada je domaći šampionat u pitanju, na Partizanovom sajtu smatraju da je jedino meč protiv Napretka odigran ispod očekivanja, iako su crno-beli kiksnuli i sinoć protiv TSC-a.

Izvor: Sportske.net