Partizan sa izmenjenim timom u Ivanjici, gde nikada nije pao (SASTAV) (FOTO)

Crno-beli žele da protiv Javora (17:00, Arena Sport 1) potvrde pobedu u derbiju.

FOTO: FK Partizan
Teniseri kada naprave brejk, prvi naredni cilj im je da taj brejk potvrde. I time pečatiraju stečenu prednost. Sličan plan imaju i fudbaleri Partizana na današnjem meču sa Javorom (17:00, Arena Sport 1) u Ivanjici, da pobedom „overe” trijumf u „Večitom derbiju”, jer bi neki eventualni kiks maltene poništio sve vredno učinjeno pobedom nad zvezdom.

Na bod zaostatka prišao je Partizan večitom rivalu na tabeli, ponovo punim plućima trči šampionsku trku i zbog toga Ivanjica mora za „Parni valjak” da bude samo još jedna uspešno prođena usputna stanica.
Ako je suditi po istoriji, onda je sasvim realno da se to desi, jer je Javor jedan od retkih klubova u Superligi koji toliko dugo igra u eliti, a da nikada nije uspeo da savlada crno-bele! Ni na strani, ni kod kuće. Sve što navijači Partizana priželjkuju pred ovaj meč je da se taj uspešni niz njihovog kluba nastavi.

A posao neće biti lak, pogotovo što je trener Savo Milošević najavio veliki broj promena u sastavu u odnosu na derbi. Imaju crno-beli težak raspored. Još ih drži adrenalin od pobede nad zvezdom, a čeka ih danas gostovanje podno Golije, potom za vikend put u Niš na noge vicešampionu Radničkom, da bi već u utorak krenuli na put ka Kazahstanu, na megdan Astani u Ligi Evrope.

I zato Milošević računa da vredi iskoristiti sve raspoložive snage, ne rizikovati sa povredama i umorom.

„Odlučili smo da rotiramo nekoliko igrača, tako da u će u Ivanjici biti novih u prvih 11. Na promene smo prisiljeni usled velikog broja utakmica, nadam se da to neće uticati na to šta bi trebalo da uradimo. Čeka nas težak meč, Javor je tradicionalno neugodan protivnik za nas, ali i za sve ekipe u Ivanjici, jer je teren manjih razmera. Izuzetno poštujem kolegu Bondžulića, gledao sam Javor ove sezone uživo, sposoban je da svakom napravi problem, ako mu se to dozvoli”, rekao je Milošević uoči puta za Ivanjicu.

Zna se da u timu neće biti povređenog Bibrasa Natha, umesto kojeg će u tim uskočiti Sejduba Suma. Ako je suditi po dosadašnjim rotacijama, šansu u prvih 11 trebalo bi da dobije Igor Vujačić, mada je na klupi na derbiju bio Dominik Dinga, a može se očekivati da koji minut više za igru dobije i Petar Gigić, letošnja akvizicija iz Mačve.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - Marković, Suma, Stevanović - Sadik

FOTO: Partizan Video Materijal