Stefan Birčević: „Utakmice koje slede su pravo merilo i to će pokazati kakvi smo...” (INTERVJU)

Andrea Trinkijeri od juče ima kompletan tim na raspolaganju, Stefan Birčević se priključio treninzima.

FOTO: KK Partizan
Ponekad je dobro da vam u poslednjoj nedelji priprema dođe igrač sa svežom energijom iz reprezentacije! To je bio odgovor Andree Trinkijerija na konstataciju da mu tokom priprema posao sigurno olakšava to što sve vreme na okupu ima skoro pa kompletan tim.

Do sada je nedostajao samo Stefan Birčević, reprezentativac Srbije. I – došao je. Baš pred poslednju sedmicu priprema. Sa tom novom energijom.

Sjajni krilni centar je bio uz tim na utakmici protiv AEK-a, u četvrtak uveče. Ali je prvi trening sa ostatkom ekipe obavio juče.

Kaže, dobro se oseća, tačnije kako je uz široki osmeh rekao, „nikad bolje”.

„Odmarao sam dva dana, ustvari tri. I dovoljno je bilo”, rekao je Birčević.

Kaže i da je nestrpljiv da „zvanično” počne njegov drugi mandat u crno-belom dresu. Nada se i da će se ovaj završiti bolje od prethodnog. A kakav je osećaj ponovo biti u Partizanu? Na to pitanje nije imao odgovor. Makar ne još.

„Nemam još taj pravi osećaj”, rekao je Birčević.

Posle kratke stanke, dodao je uz osmeh i…

„Ne, dok ne obučem taj dres”.

Nastavio je…

„Krenuo sam sa treninzima, pokušaću što bolje da se uklopim. U četvrtak već kreće taj ABA Superkup. Imam dovoljno vremena, u tih šest dana, da pokušam što bolje da se uvedem, da vidim šta trener traži od nas i da se što bolje uklopim u tim. Trudiću se da na najbolji mogući način i nekom svojom energijom pomognem da i drugi doprinesu”.

Tako je Birčević sam otvorio deo priče koji se tiče tima. Bio je na utakmici protiv AEK-a i kako mu se čini ostatak ekipe, pitamo.

„Ali vidim da im energije ne nedostaje. Posebno je tako bilo u drugom poluvremenu protiv AEK-a, u prvom jeste malo nedostajalo. Međutim, u nastavku je sve bilo izvanredno. I odbrana i energija. Trudiću se da i ja budem takav na terenu i treningu”.

Iako je bio desetimana hiljada kilometara daleko, ugovor sa Partizanom je potpisao dok je u Kini čekao početak Svetskog prvenstva, Stefan je pratio sve što se dešavalo u njegovom novom klubu.

„Pripremni period je stvarno delovao dobro. Ali, ove utakmice koje slede su pravo merilo i to će pokazati kakvi smo, gde smo i šta smo. Ali deluje da je sve izvanredno. Naravno, samo uz tu pravu energiju, kakva je bila u drugom poluvremenu protiv AEK-a. U tom slučaju, ne bi trebalo da imamo problema”.