Trinkijeri: Moramo da peglamo!

Partizan je u finalu ABA Superkupa! Trener Andrea Trinkijeri nije leteo posle pobede nad Primorskom u polufinala. 

FOTO: KK Cibona
Odmah posle meča je upozorio svoje igrače da je još mnogo posla pred njima i da neke stvari moraju da se poprave.

„Teška utakmica protiv iskusnog, dobrog tima koji igra dugo zajedno. Umeju da igraju pametnije nego mi. To je suština priče. Bili smo jako mekani i nedovoljno fokusirani u odbrani u prvom poluvremenu. Moramo da igramo odbranu, da postavimo telo, da igramo pozicionu odbranu sa strane pomoći. Tu je naša sezona”, rekao je Trinkijeri.

Crno-beli su primili čak 48 poena u prvom poluvremenu.

„Baš smo loše igrali odbranu, nismo obuli pravu obuću. Bili smo previše elegantni, košulja je bila perfektna, sa kravatom, ali mi moramo da budemo plave kragne (simbol radničke klase op.a). Moramo da peglamo i gore i dole, ja ću tražiti pet takvih igrača i oni će da igraju.”

Na meču protiv Primorske sjajno je odigrao Rašon Tomas...

„Ima neviđenu energiju, ali mora još mnogo da nauči. Ovo mu je druga sezona u Evropi. Ima dobre utakmice, ali jako je važno kako je ekipa primila njegov stil igre, a to nije najlakše. Može da igra tri pozicije i mi mu menjamo pozicije. Ekipa je to jako dobro prihvatila i prati”, rekao je Trinkijeri i nastavio:

„Za mene je sve da imam igrače koji igraju na više pozicija. Da budemo nepredvidljivi, da ne zavisiš od jednog igrača i kada nemaš jednog dana jednog igrača.”

Izvor: Blic.rs