Trinkijerijeva četa se vratila sa -18 i pobedila AEK sa +6

Košarkaši Partizana pred oko 3.000 gledalaca u Beogradskoj areni savladali su grčki AEK rezultatom 86:80, i to posle nerealnog preokreta izabranika Andree Trinkierija!

FOTO: KK Partizan
Duel srpskog i grčkog kluba nastavio se tempom kojim je počeo. „Cepale” su se mrežice sa obe strane, a dok je Kit Lengford dominirao sa jedne, crno-beli su svoj učinak podelili ravnopravno, pa je čak petorica Partizanovih košarkaša postiglo dvocifren broj poena. Najefikasniji je bio Ognjen Jaramaz sa 15 poena, a pratio ga je Rašon Tomas sa 14 poena. U gostujućem taboru Kit Lengford meč je završio sa 26 poena. Bivši košarkaš crno-belih Stefan Janković bio je posebno motivisan protiv svog bivšeg kluba, pa je jedini pored Amerikanca bio dvocifren sa 12 poena.

Prilično efikasno otvorena je utakmica, a u već u prvih deset minuta igre ukupno je postignuto 54 poena.
Ujednačene snage na startu utakmice, rezultirale su i izjednačenim rezultatom na kraju prve deonice - 27:27. Potom su počeli Partizanovi problemi u odbrani, automatski su Grci dolazili do prednosti i uspeli da se odlepe predvođeni Kitom Lengfordom.

Stefan Janković koji je ovog leta prešao upravo u AEK dobio je ovacije pri ulasku na parket i za kratko vreme uspeo je da napravi nekoliko dobrih poteza. Najpre je imao tri poena i dva skoka, da bi zatim pogodio i trojku kojom su gosti poveli sa 51:38 na minut do poluvremena.

Iako je dosta rotirao Andrea Trinkijeri, na parketu nije bilo Markusa Pejdža koji još uvek nije dobio priliku, dok je Stefan Birčević u „civilu”.

U prvom poluvremenu najbolji u tim crno-belih bio je Rade Zagorac sa 8 poena koliko je na drugoj strani imao i Janković. Najefikasniji od svih bio je Kit Lengford sa 15.