Bravo! Usponi i padovi, na kraju pobeda Partizana u Veneciji! (VIDEO)

Slavlje Partizana na startu Evrokupa i to na gostovanju u Veneciji. Ekipa Andree Trinkijerija je slavila rezultatom 63:66.

FOTO: KK Partizan
Nakon početnog egala, crno-beli prave seriju od 8:0 na kraju prve deonice koja je završena na maestralan način, Jaramaz je u stilu Saleta Đorđevića pogodio trojku za 19:11.

Partizan je odigrao fantastičnu odbranu, nije primio niti jedan koš u poslednjih 3 i po minuta.


U nastavku dobra igra crno-belih do pred sam kraj poluvremena kada je nastupilo nekoliko crnih minuta.

Vodio je Partizan sa 18:30 nakon poena Rašona Tomasa, ali od tada ekipa Andree Trinkijerija nije pogodila niti jedan koš do kraja poluvremena, odnosno čitavih 4 minuta. Venecija je prišla na 4 poena zaostatka pred početak drugog poluvremena.

Ponovo su crno-beli stvorili ozbiljniju razliku nakon trojke Birčevića (32:42), ali je usledio novi pad.

Venecija je prišla na samo minus od jednog poena razlike, na drugoj strani je Nikola Janković promašio zicer. Ipak, nakon dobre odbrane, Partizan je pogodio trojku preko Gordića, potom je i Pejdž pogodio trojku za velikih 54:47 što je možda i prelomni trenutak utakmice.


Partizan je stvorio 8 poena razlike nakon što je Mozli zakucao na 3 i po minuta utakmice, ali su domaći u poslednji minut ušli sa 4 poena zaostatka. Nakon trojke Bramosa bilo je 61:64, ali je na drugoj strani Mozli  je pogodio jedno slobodno bacanje i to o tablu za +4, Partizan je u sledećem napadu imao +2 i dva slobodna bacanja Gordića koji je promašio oba. Ipak, uz dosta sreće, lopta dolazi do Voldena koji pogađa samo jedno bacanje za +3, a na drugoj strani domaći nisu uspeli da reše situaciju.

U ekipi Partizana Pejdž je imao 14 poena, Tomas 13, a Jaramaz 12. Bramos je bio jedini dvocifren u ekipi Venecije sa 12 poena.