Savo Milošević napada i Kazahstance, puca iz svih raspoloživih oružja! (FOTO) (SASTAV)

Očekuje se izuzetno ofanzivan sastav crno-belih protiv kazahstanskog šampiona.

FOTO: FK Partizan
Nema Partizan nameru da se brani u Kazahstanu, što je trener Savo Milošević i napomenuo pred polazak na put, jer naprosto ovaj tim crno-belih je selektiran tako da napada, igra ofanzivno i do rezultata stiže opredeljenjem „za gol više”.

Pitanje je samo da li će Milošević na sutrašnjem teškom gostovanju Astani (16:50 po našem vremenu, Arena sport 1) rizikovati sa veoma ofanzivnom formacijom ili će pak, napadati, ali ne „grlom u jagode”.

Ukoliko se odluči za prvu varijantu, crno-beli će na teren u „prekopiranom” sastavu iz prvenstvenog duela sa Nišlijama, gde je struka imala ideju da svim silama napadne rivala od prvog minuta i da praktično u ranoj fazi stigne do rezultata koji odgovara, a da kasnije „zaključa” utakmicu i pobedu određenim izmenama.
U tom slučaju u ekipi će od prvog minuta biti i Bibras Natho i Sejduba Suma, dok će se na klupu preseliti Aleksandar Šćekić, koji bi tokom meča, u slučaju pozitivnog rezultata, dobio priliku da pojača defanzivni blok u veznom redu i omogući mirno privođenje utakmice kraju.

Sve ostale linije bi bile popunjene standardnim izborom Miloševića. Ispred kapitena Vladimira Stojkovića odbranu bi činili Nemanje Miletić i Slobodan Urošević na bekovskim pozicijama, kao i tandem centralnih defanzivaca Bojan Ostojić - Strahinja Pavlović.

Rekosmo već, isperd odbrane bi dejstvovali Saša Zdelar i Bibras Natho, u čijem opisu posla su i prenosne lopte ka ofanzivnom delu tima, dok bi po bokovima svoje mesta zauzeli Zoran Tošić (desno) i Takuma Asano. Postoji i razmišljanje da priliku možda dobije i Lazar Marković umesto nekog od pomenute dvojice, ali je prva varijanta realnija samo zbog fizičke spreme Čačanima.

Organizacija igre i ispomoć u napadu će pripasti Sejdubi Sumi, jer je Gvinejac u velikoj formi, a završna trećina terena je rezervisana za Umara Sadika.

Projektovani sastav Partizana: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik

FOTO: Partizan Video Materijal