Trinkijeri: Imamo jako tešku grupu, možda najtežu, što je dobro!

Svoj prvi meč u okviru Evrokupa Partizan igra na gostujućem terenu, a rival je šampion Italije, ekipa Venecije. Utakmica je na programu danas od 20 časova.

FOTO: KK Partizan NIS
Odmah po osvajanju Superkupa ABA lige u Zagrebu, crno-beli su se uputili ka Veneciji, gde će u utorak od 20 časova započeti svoje ovogodišnje učešće u Evrokupu.

Utakmica protiv šampiona Italije, igra se u dvorani Đuzepe Taljericio (direktan prenos na Sport klub).

Pred polazak iz Zagreba, trener Partizana Andrea Trinkijeri je povodom početka takmičenja u Evrokupu izjavio:

„Imamo jako tešku grupu, možda najtežu, što znači da će svaka utakmica biti važna. Ipak, bolje je imati tešku grupu kada četiri ekipe idu u drugu rundu, nego kada idu samo dve. Moramo ići korak po korak, utakmicu po utakmicu, ne razmišljati previše, nego igrati črvsto kod kuće i na strani i boriti se. Imamo dosta novih igrača, dosta njih nikada nisu igrali Evrokup. Venecija ima jako dug roster, prvaci su Italije, iskusni, skupa su pet godina i biće zanimljivo.”

Jedan od igrača koji će prvi put igrati u Evrokupu je i Ognjen Jaramaz, koji je pred polazak izjavio:

„Pre svega mislim da imamo jaku grupu i da će konkurencija biti dobra. Uzimajući u obzir da ja prvi put igram u ovom takmičenju, ne mogu da definišem svoja očekivanja dok utakmice ne krenu. U svakom slučaju mislim da imamo kapacitet i potencijal da odigramo veoma dobro. Prvi protivnik je Venecija, šampion Italije i mislim da će biti veoma neizvesno, ali da možemo do pobede”, rekao je Jaramaz.

Izvor: Zurnal.rs