Trinkijeri: „Ovo je prva utakmica kod kuće i uplašili smo se...” (VIDEO)

Partizan je u 2. kolu Evrokupa u Beogradu pobedio turski Tofaš 93:80

FOTO: KK Partizan
Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri, posle pobede protiv Tofaša u Evrokupu, bio je zadovoljan ishodom.

„Voleo bih da kažem da je utakmica bila teška onoliko samo očekivao, ali bih slagao. Bila je preteska. Bila je ovo prva utakmica pred domaćim navijačima posle 25 dana, uplašili smo se. U prvom poluvremenu smo bili između, i u napadu i odbrani, a oni su vrlo dobar napadački tim. Kasnili smo na sve, trojka, polaganje, trojka, polaganje. Nismo se istopili, vratili smo se, odigrali dobro drugi deo druge četvrtine i posle je bila druga utakmica. U drugom poluvremenu smo prilagodili neke stvari u napadu i odbrani i na kraju smo, kada se sve sabere, zaslužili pobedu”, rekao je Trinkijeri na konferenciji.

Crno-beli su odigrali prvi meč u novom domu u beogradskoj Areni.

„Prvo poluvreme katastrofa. Sve je bilo novo, posebno, veliko, teško... Rekao sam da nije važno kako, nego da moramo da dobijemo ovaj meč i da vežemo sa pobedom u Veneciji. Nije bilo fokus na kvalitet, jer je bilo važnije da dobijemo, a ne da fantastično igramo. Igrači su me smo baš poslušali”.

Trinkijeri je upitan i kakvo je stanje sa Rašonom Tomasom.

„Tomas je imao malu povredu na kvadricepsu ide na bolje, ali sam mislilo da nema potrebe danas da igra, da ne rizikujem. Nadam se dda će se brzo vratiti”.


Rade Zagorac odigrao je odličan meč, postigao je 26 poena, a trener crno-belih je upitan da prokomentariše njegov učinak.

„O Radetu ću da pričam kad igra loše, večeras treba da uživa. Kada ne bude dao 26 poena, ja ću ga podržati. Ne treba ništa da pričam. Bio je važan, svi smo videli”, posle čega se osvrnuo i na partiju kapitena Novice Veličkovića, kog je nazvao juniorom.