Partizan odrapio cenu za Pavlovića, tri puta veću nego prošlog leta!

Budućem poslovnom partneru crno-beli će postaviti i uslov po kome će fudbaler do kraja sezone morati da ostane u Humskoj

FOTO: FK Partizan
Ukoliko neki od evropskih klubova poželi da otkupi Strahinju Pavlovića od Partizana u zimskom prelaznom roku, moraće duboko da zavuče ruku u džep, dva puta više nego li što je bilo potrebno platiti za supertalentovanog defanzivca minulog leta. Prcieciznije rečeno, klub iz Humske za svoj biser potražuje obeštećenje od 15.000.000 evra i, bez obzira na cifru, red za angažovanje igrača je podugačak, prenosi Telegraf.

Da rast potraživanja crno-belih, u odnosu na letnji prelazni rok, u velikoj meri je uticala činjenica da se Partizan plasirao u grupnu fazu Lige Evrope, a Pavlović i na evropskom nivou pokazao ogroman potencijal. Tome u prilog i činjenica da je Pavlović u ovom trenutku, po specijalizovanim fudbalskim sajtovima, najvredniji fudbaler Superlige (između osam i deset miliona evra), a tek mu je 18 godina.

Takođe, klub iz Humske će za budućeg poslovnog partnera, koji posegne za angažovanjem igrača, u transferu imati i poseban uslov, a to je da mladi defanzivac ostane u Partizanu do narednog leta. Pomenuti uslov će biti naznačen pod obavezno, kako se do kraja sezone ne bi štetilo postojećem timu u borbi za trofeje.

Podsetimo, Pavlović je minulog leta bio nadomak transfera u Lacio i to za sumu od 5.500.000 evra, ali je italijanski klub, uz pomoć jednog od tamošnjih medija i naduvane afere, otezao zaključenje posla do kraja prelaznog roka ne bi li dodatno spustio cenu obeštećenja.

Partizan nije popustio, čelnici crno-belih, ali i agent Strahinje Pavlovića su glatko odbili takav scenario, a fudbaler je odmah ponuđen novi, petogodišnji ugovor. U međuvremenu, fudbaler je dobio sve neophodne zdravstvene dozvole u jednoj renomiranoj belgijskoj klinici te ne postoje nikakve prepreke da se posle Partizana talentovani momak okuša u jačoj sredini.