Partizan se ispromašivao, novi poraz u Evrokupu! (VIDEO)

Imali su crno-beli šansu, na kraju makar imaju bolju razliku od Tofaša u međusobnom duelu.

FOTO: KK Partizan NIS
Partizan je poražen u okviru sedmog kola Evrokupa u Turskoj od Tofaša rezultatom 82:72. 

Očajno je Partizan počeo ovaj duel. Domaćin je na krilima Lodžeskog i Mehije igrao dobro u napadu, a crno-beli su imali poteškoća da uopšte i šutnu ka košu. Čak i kada bi to uradili, promašivali bi, pa su tako u jednom trenutku prvog poluvremena imali 3/17 šut iz igre uz 0/9 za tri poena.

Trifunović i Birčević su trojkama doneli Partizanu kakvu-takvu nadu da u nastavku može biti bolje, a zahvaljujući dobrom završetku druge četvrtine Partizan je na odmor otišao samo sa 11 poena razlike.

Treća deonica je mogla da bude deonica u kojoj se Partizan u potpunosti vratio u meč. Ipak, zahvaljujući tehničkoj greški Andree Trinkijerija i promašenom otvorenom šutu za tri poena Radeta Zagorca, kao i koracima istog igrača u kontri pred sam kraj četvrtine, Partizan je ponovo bio na -9.

Gordić je bio fenomenalan u ovoj četvrtini, a nakon što su on i Veličković vezali dve trojke, Partizan je prišao na samo 4 poena razlike.

Ipak, faul Novice Veličkovića i tehnička Trinkijeriju su vratile domaćina na veliku razliku.

I poslednja deonica je počela trojkom domaćih preko Filipa, a nakon nove trojke Mehije Partizan je mogao da razmišlja i o razlici.

Bilo je i plus 14 za domaćina, granica ispod koje je Partizan morao da ide jeste 13 razlike koliko je slavio u Beogradu, što su uspeli preko sjajnog Mozlija.

Mehija je imao 24 poena, Lodžeski 15, a Filip 14. U Partizanu jedini dvocifreni Gordić sa 15 i Birčević sa 11 poena.