Sadik: Došao sam u Partizan da postanem igrač, naše vreme tek dolazi!

Partizan je savladao Javor rezultatom 6:2 u Linglong Super ligi Srbije, a junak susreta bio je Umar Sadik, koji je postigao tri gola.

FOTO: FK Partizan
Napadač iz Nigerije je za klupski sajt prokomentarisao meč sa klubom iz Ivanjice.

„Bilo je izuzetno teško za igru posebno u prvom poluvremenu jer ne samo da je bilo hladno već je i vetar duvao u drugom pravcu i nosio nam loptu u kontra smeru. Tako nas je i iznenadio gol Javora u drugom minutu igre, ali naša sreća je da smo mi pod broj jedan ekipe koja ima karakter i koju ovakvi golovi ne preseku, a drugo što je ekipa Javora igrala otvoreno i ofanzivno i samim tim smo i mi mogli da realizujemo naše šanse”, rekao je Sadik za klupski sajt.

Visoki fudbaler je sa tri gola postao prvi strelac lige, zajedno sa Nikolom Petkovićem iz Javora. Sadik se zahvaljuje treneru Savi Miloševiću na strpljenju sa njim.

„Kad sam dolazio u klub rekao sam da sam ovde došao da postanem igrač. Stoga sam zahvalan ekipi i pre svega šefu Miloševiću što za mene imaju strpljenja i što mi uvek iznova daju šansu. Šef dosta priča sa mnom i uvek mi ukaže kada treba nešto da popravim. Znam da nekada učinak nije sto posto u odnosu na broj šansi, ali i to će se popraviti vremenom. Mene je Partizan preporodio i sve dugujem njemu.”
Partizan očekuje utakmica u Ligi Evrope prptiv AZ Alkmara u Hagu, koja je na programu u četvrtak, 28. novembra u 18.55 časova. Crno-belima je neophodna pobeda da bi ostali u igri za plasman u narednu fazu takmičenja.

„Az je ozbiljna ekipa koja je pokazala izuzetan kvalitet u Ligi Evrope. Žao mi je što je rezultat u Beogradu bio 2:2 jer bi nam pobeda u mnogome olakšala posao. Ipak, to je fudbal. Biće izuzetno teško, ali mi se već sada psihički pripremamo jer znamo da bismo pobedom bili na korak ka proleću u Evropi. Da li to stvari pritisak? Svakako sa jedne strane, ali sa druge strane i kod nas lično podiže lestvicu više. Ovaj tim je mnogo napredovao i mislim da naše vreme tek dolazi”, dodao je Umar Sadik.