Treba li Partizanu još neko pojačanje i koga će Bel da istisne iz sastava?

Da li je Partizan jučerašnjim transferom završio sa pojačanjima za ovu godinu?

FOTO: Buducnost Voli
Ekipi Partizana sjajno ide u Evrokupu, gde su crno-beli upisali svih pet pobeda u prvih pet kola i praktično već izborili mesto u Top 16 fazi takmičenja, a kada je u pitanju ABA liga, učinak je za sada polovičan - po dve pobede i dva poraza.

Prethodno su crno-beli osvojili Superkup ABA lige, a ono što se od početka sezone najavljivalo, juče se i dogodilo, Partizan je angažovao još jedno pojačanje iz inostranstva - bivšeg košarkaša Cedevite i Budućnosti Džejmsa Bela.

Međutim, ovaj momak igra na poziciji krila, a očekivalo se da stigne bek šuter ili eventualno novi centar, s obzirom da se Artsjom Parahovski za sada nije dobro uklopio u Trinkijerijev tim.

Osim Parahovskog, ni Žanis Pejners nije blistao od početka sezone, pa sada mnogi smatraju da bi baš on mogao da bude istisnut iz najboljih 12 posle dolaska Bela, koji po potrebi može da odgovori zahtevima i na dvojci.

Ako to tako bude, onda ne bi trebalo da iznenadi i ako dođe do prevremenog rastanka crno-belih sa letonskim košarkašem, pa i beloruskim centrom, ali pre eventualnog rastanka sa Parahovskim, Partizan bi morao da angažuje još jednog centra.

Naravno, mnogo zavisi od Džejmsa Bela, ako on odmah zablista, za nekog od njegovih novih saigrača najverovatnije više neće biti mesta. S druge strane, ukoliko se crno-beli odluče da zadrže sve igrače kojima sada raspolažu, onda bi se za dva mesta u najboljih 12 najverovatnije smenjivali Bel, Pejners i kapiten Veličković, kome je, s vremena na vreme, potreban odmor u paklenom ritmu utakmica.

Izvor: Sportske.net