Trinkijeri: „Treba nam kamion šutera, a za suđenje nemam komentar...”

„Nije tehnička greška presudila”, kaže Italijan.

FOTO: KK Partizan
Trener Partizana Andrea Trinkijeri nije bio raspoložen da komentariše suđenje na utakmici svog tima i Budućnosti u dvorani Morača, jer je nekoliko spornih sudijskih odluka pomoglo domaćinu da pobedi 65:60.

Tu se prevashodno misli na faul u napadu dosuđen Vilu Mozliju u poslednjem Partizanovom napadu na meču kada su Beograđani imali minus od dva poena, ali i napad za pobedu (62:60).

Posle faula u napadu je Budućnost sa linije penala rešila pitanje pobednika, a Trinkijeri se pobunio, dobio tehničku grešku i bio isključen jer mu je to bila druga tehnička.

„U sportu se moraju prihvatiti porazi. Žao mi je jer mislim da smo spakovali pametnu utakmicu. Koštalo nas je što nikada nismo mogli da pogodimo trojku i onda teren postaje jako mali. Pokušavali smo da idemo do koša, u drugom poluvremenu nismo imali dobra rešenja”, rekao je Trinkijeri posle utakmice i dodao da je njegova krivica što je izgubio takt.

„Ja sam preterao, sudije su uradile svoj posao. Nemam komentar”, istakao je Trinkijeri i nije hteo da odgovori na pitanje o tome jesu li arbitri preterali.

„Nećeš me isprovocirati (pitanjem). Svako radi svoj posao. Oni imaju to oružje, ja sam pokušao da se prilagodim utakmici, ali kada smo videli neke kontakte koje oni nisu videli... Oni su videli da sam ja preterao. Nije tehnička odlučila utakmicu” objasnio je Trinkijeri.

Njegov tim je katastrofalno šutirao tokom čitavog meča za tri poena (3/23), nije se proslavila ni Budućnost ali je ipak promašila osam manje (3/15).

„Možda nam treba kamion šutera, a ne samo jedan? Da ubacimo 15 šutera u kamion, možda će jedan dati”, zapitao se na kraju italijanski stručnjak.