Gordić o Partizanovim klincima: Nema star ili mlad, samo dobar ili loš!

Andrea Trinkijeri pruža sve više minuta mladim igračima.

FOTO: KK Partizan NIS
Partizan je dobrim igrama u Evrokupu obezbedio sebi luksuz da pruži minute mladim igračima poput Uroša Trifunovića i Dušana Miletića.

Plejmejker crno-belih Nemanja Gordić smatra da nema razlike izmešu starih i mladih igrača, već samo između dobrih i loših.

„Još se navikavam na to da sam jedan od najiskusnijih u timu. Oni možda jesu 'klinci na papiru, ali kad se izađe na teren, tu nema mlad ili star igrač, već samo dobar ili loš. I oni to treba što pre da shvate. Naravno, na treninzima imaju više prostora za grešku, ali utakmice su nešto sasvim drugo”, kazao je on za Sportski žurnal.

„To je za njih ovakve utakmice kakva je bila ova protiv Limoža, prilika da igraju više. I drago mi je da ima prostora za njih. Na nama je da probamo da im napravimo što više prostora za igru. Da rešimo utakmice što ranije, pa da i oni mogu da igraju više”, smatra Gordić.

Košarkaš crno-belih se osvrnuo i na večerašnji duel sa Igokeom u okviru ABA lige.

„To je već utakmica koja ima mnogo veći značaj od one protiv Limoža. Za nas je ABA liga, posebno ova serija domaćih utakmica, u ovom trenutku prioritet, da izvučemo maksimum iz toga. Favoriti smo na tom meču i treba to i da opravdamo na terenu”, zaključio je najbolji strelac u istoriji ABA lige.