Kako je Sadik završio u Partizanu, delovao „šljampavo”, Iliev ga preporučio!

Malo je igrača takve brzine koraka, a da su visoki preko 190 centimetara, kaže trener crno-belih Savo Milošević.

FOTO: FK Partizan
Posle prvih nekoliko utakmica Umara Sadika u dresu Partizana, navijači su se hvatali za glavu, uz raznorazne „epitete” svojstvene samo našem narodu. Sličnu reakciju su imali i izveštači na pripremama u Pohorju, kada se Nigerijac pojavio na prvom treningu i „zanjihao kukovima”, ali je to trajalo sve do prve ili druge kontrolne utakmice, kada je novajlija počeo da iznenađuje. A trener Savo Milošević? Bez ikakve zadrške, odmah posle upoznavanja sa napadačem i prvih nekoliko dana rada, okrenuo se ka novinarima i rekao: „Videćete, Umar će biti odličan...”

Kako je Sadik uopšte završio u Partizanu? Video ga je tadašnji sportski direktor Ivica Iliev još prošle zime i imao je nameru već tada angažuje. Aktiviran je i agent igrača Ivica Pavlović, ali je klub iz Humske bio u teškim finansijskim okolnostima i priča nije mogla da se privede kraju.

To potvrđuje i Milošević, koji je sa svojim stručnim štabom analizirao preporuku, odnosno Sadika i procenio da je fudbaler za Partizan.

FOTO: FK Partizan
„Prva preporuka za Umara Sadika je stigla od Ivice Ilijeva. Gledao ga je ranije i bio je interesantan Partizanu i pre mog dolaska. Kad smo moj saradnik Nenad Cvetković i ja pregledali snimke procenli smo da ima ogroman potencijal”, prepričava Savo Milošević.

Letos ste odmah po Sadikovom dolasku rekli „biće odličan”. Kako se to vidi?

„Malo je igrača takve brzine koraka, a da su visoki preko 190 centimetara. Na početku je delovao šljampavo, kad smo bili na Pohorju. Dok smo “gazili” ekipi vi novinari ste ste krstili i pitali “šta ovi rade?”. Prvih šest utakmica Sadik je bio umorniji od ostatka ekipe, jer su momci završavali pripremni period, a sa njim smo nastavili da radimo i po povratku u Beograd. Igrao je pod teškim umorom, a trčao je 11 kilometara po meču. Zato sada Sadik i Asano imaju lufta da igraju još mesec dana, a ostali su ušli u umor”, objašnjava Savo Milošević.

Podsetimo, crno-beli su već doneli odliku da otkupe Sadika od Rome narednog leta i imaju, po slovu ugovora o pozajmici, pravo preče kupovine. Potrebno je da isplate sumu od 1.600.000 €, posle čega će Nigerijac stoprocentno biti igrač Partizana.