Moguće iznenađenje na startu utakmice: Počinje Lazar Pavlović (SASTAV) (FOTO)

Moguća promena formacije tokom utakmice, Lutovac opet desni bek...

FOTO: FK Partizan
Tri žuta kartona u pet kola eliminisala su iz kombinacije Bibrasa Natha, muku muči Aleksandar Šćekić sa lakšom povredom prepona, a kako nema razloga za rizik, jer utakmica nema toliki takmičarski značaj, ali naravno da se ide na pobedu i časno završavanje takmičarske sezone u Evropi.

Stručni štab Partizana, kad već ne može da računa na izraelskog, ne bi trebalo da opteretiti ni crnogorskog reprezentativca i prema nagoveštajima iz „Zemunela” na taj način će se otvoriti prostor za mladog i perspektivnog Lazara Pavlovića.

Iako mu je prmarna pozicija ofanzivni vezni, sva je prilika da će Lazar Pavlović da se u formaciji 4-2-3-1 povuče nekoliko koraka nazad i dejstvuje u paru sa Sašom Zdjelarom, mada bi tokom utakmice lako moglo da dođe do promene početnog rasporeda i da se, naročito u situacijama kad napada Partizan transformiše u 4-1-4-1. U tom slučaju bi uz Lazara Pavlovića i Sejdubu Sumu ka centrlanim polugama domaćin put ka pobedi tražio i preko krila, Zorana Tošića desno i Takumu Asana levo.

Druga promena u odnosu sa duela sa istim rivalom u Nur Sultanu početkom oktobra je na poziciji desnog beka. Nemanja Miletić se povredio protiv Napretka prošle sedmice, na Banjici ga je menjao Aleksandar Lutovac, upisao asistenciju i podigao samopouzdanje, pa se izleti na protivnički deo terena i konkretan doprinos očekuju i u četvrtak (21:00, RTS 1, TV Arenasport 1).

Sa obzirom da meč nema specijalnu važnost, a da su tokom jeseni šansu na evropskoj sceni dobijala i koristila, osim Lazara Pavlovića, još dvojica talenata omladinske škole, Filip Stevanović i Nikola Lakčević, očekuje se da u nekom trenutku i oni istrče na teren i skupe iskustvo za buduće izazove.

Naravno, defanzivna i napadačka linija ne bi trebalo da se menjaju, očekuje se da u završnom meču Lige Evrope za ovu sezonu Partizan pred Grobare istrči u sledećem sastavu: Stojković – Lutovac, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, L. Pavlović – Tošić, Suma, Asano – Sadik

FOTO: Partizan Video Materijal