Veličković: Bez lažne skromnosti, mi se sve pitamo!

Košarkaši Partizana u 11. kolu ABA lige dočekuju zagrebački tim u Štark areni (20.00). Novica: Verujem da ćemo uz ozbiljan pristup, doći do trijumfa.

FOTO: KK Partizan NIS
Košarkaši Partizana sa skorom 7-3 na sigurnim nogama stoje u plej-of zoni ABA lige, ali su svesni da moraju da pobeđuju da bi tu i ostali. U 11. kolu crno-beli će protiv Cibone u Štark areni (20.00) pokušati da dođu do trećeg jadranskog trijumfa u nizu.

„Ove dve ekipe su popunile mnogo stranica u knjizi košarkaške istorije, što je dovoljno da večerašnji susret bude veliki izazov za igrače, trenere i navijače”, poručio je trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Kapiten Novica Veličković očekuje pozitivan rasplet jadranskog klasika.

„Jasno je da mi moramo na svakom meču da idemo na pobedu - istakao je Veličković. - Bez neke lažne skromnosti, verujem da ćemo uz ozbiljan pristup, doći do trijumfa. Neće biti lako, ali u ovom trenutku mi smo ekipa, koja kada igra na svom maksimalnom nivou, pita se za mnogo toga.”

Na prethodnom susretu u regionalnoj ligi u Štark areni poseta je bila veoma skromna, a Stefan Birčević se nada da se takva slika na tribinama neće ponoviti.

„Nadam se da će sada biti više ljudi”, kaže Birčević. „Moramo da pokažemo dobru energiju i da odbranimo domaći teren.”

BESPLATNO ZA DECU

Deca do 14. godina moći će besplatno da prisustvuju utakmici Partizan - Cibona, u pratnji odrasle osobe. Karte mogu da preuzmu pre meča na blagajni Štark arene, gde će se od 16.00 prodavati ulaznice i za sve ostale zainteresovane.