Bleki na pragu Barse: I Partizan trlja ruke!

Barselona je ozbiljno zainterseovana da u zimskom prelaznom roku dovede Nikolu Milenkovića. Partizanu sledi pet odsto ukoliko se transfer realizuje.

FOTO: Gettyimages.com
U novembru, pa opet u januaru: Nikola Milenković u Barseloni?

Talentovani štoper Fiorentine i nekadašnji igrač Partizana mogao bi već u zimskom prelaznom roku da se iz Italije preseli u Španiju i postane član jednog od najboljih klubova na planeti.

Nije tajna da je Barsa u potrazi za kvalitetnom zamenom za Samjuelom Umtitijem, čiji se odlazak iz kluba očekuje u skorije vreme, a jedan od kandidata je i popularni Bleki, čija karijera od kakako je obukao dres prvog tima Partizana ide samo ulzalnom putanjom.

Evropski mediji pisali su u novembru o transferu našeg igrača na Kamp Nou, a ta priča postala je opet aktuelna na početku 2020. Mediji javljaju da je transfer sada realan.

Milenković je bio deo šampionske generacije crno-belih i učestvovao je u osvajanju poslednje duple krune Partizana 2017. godine. Zapazio ga je Ivan Tomić, koji ga je odmah uvrstio u prvi tim, da bi kasnije kod Marka Nikolića, a u tandemu sa Bojanom Ostojićem eksplodirao i bio jedan od najboljih igrača u šampionskoj sezoni.

Milenković nije imao menadžera i nije pozivan u mlađe selekcije reprezentacije Srbije sve dok se nije pojavio u prvom timu crno-belih. Igrama u Partizanu i Fiorentini postao je stalni član reprezentacije Srbije i bio je učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji.

Od ovog transfera (ukoliko ga bude) profitiraće i Partizan. Nikolin ugovor je u Fiorentininom vlasništu 100 odsto, ali bi crno-beli na osnovu doprinosa solidarnosti (prošao kompletnu školu kluba iz Humske) trebalo da inkasiraju pet odsto od transfera.

Milenkovića ugovor sa violom veže do 2022. godine.