Crno-beli otkupili Sadika od Rome!

Klub iz Humske ubuduće u potpunosti ima sve konce u rukama kada je u pitanju nigerijski napadač.

FOTO: FK Partizan
Partizan je otkupio Umara Sadika iz Rome za 1.7 miliona evra.

Prvi veliki transfer crno-belih u zimskom prelaznom roku dogodio se tokom današnjeg dana i to tako što su crno-beli i definitivno postali vlasnici Umara Sadika.

Klub iz Humske otkupio je nigerijskog napadča od Rome za 1.7 miliona evra i ubuduće će u potpunosti držati konce sudbine igrača u svojim rukama.

Takav epilog je u velikoj meri bio i očekivan, jer je Sadik u proteklim mesecima apsolutno ispunio očekivanja Partizana, te se još sredinom jeseni javila ideja da Nigerijac bude otkupljen u januarskom prelaznom roku, šest meseci ranije nego što je pisalo u ugovoru sa Romom.

Crno-beli su nedavno putovali u Rim, gde su definisali još neke stavke u saradnji sa Italijanima, a svemu je dodatno kumovala i želja samog Sadika da ostane u Partizanu.

U međuvremenu, Nigerijac je dobio i nekoliko ozbiljnih ponuda, ali je, zbog komplikovanih klauzula u ugovoru sa Vučicom, odlučeno da se tokom ove zime fudbaler samo otkupi, da bi se potom na leto, ukoliko se poklope sve kockice, prodao za višemilionsku sumu.

Sadik je u tekućoj sezoni odigrao 30 mečeva za Partizan u svim takmičenjima, postigao 16 golova i upisao 12 asistencija, što ga čini jednim od najproduktivnijih napadača u Srbiji, ali i Partizanu u poslednjih nekoliko godina.

Ovo je Partizanu rekordna kupovina kada je u pitanju obeštećenje za transfer, a rekord je do sada držao Sejduba Suma, koji je plaćen 1.650.000 evra od Slovana.