Dinamo juri Sadika, Partizan ga kupuje posle Božića i čeka ponude!

Crno-beli će se uskoro jedni pitati za status nigerijskog napadača.

FOTO: Gettyimages.com
Planira Partizan da ga zadrži bar do leta, a stižu pozivi sa svih strana sveta. Novi kandidat da angažuje Umara Sadika je Dinamo iz Kijeva.

Prema informacijama iz Ukrajine, čelnicima tamošnjeg velikana i te kako se dopada nigerijski špic, projektovan da bude jedan od nosilaca novog talasa, pošto se Dinamo suočava sa totalnom rekonstrucijom igračkog kadra. U prvenstvu zaostaje čak 14 bodova za Šahtjorom, iz Lige Evrope je ispao u grupnoj fazi, jedini realno dostižan cilj mu je napad na trofej kupa, ali čak i da u toj misiji uspe sezona je nespešna i povlače se potezi kako bi se naredna dočekala u što boljem raspoloženju. Jedna od ideja rukovodilaca Kijevljana jeste da angažuju Sadika i pokušaju da poprave realizaciju, kao jedan od vidljivijih problema tokom jeseni, posebno na međunarodnoj sceni.

Konkretna ponuda na adresu Partizana nije stigla, mada informacije sa Topčiderskog brda nagoveštavaju da će se crno-beli uskoro jedini pitati za status korpuletnog napadača. Posle Božića planiran je sastanak sa predstavnicima Rome i uplata 1.600.000 evra, na koliko je letos postavljena otkupna klauzula kad je mladi napadač dolazio na pozajmicu, za koju je srpski klub već platio 100.000 evra. S obzirom da u Humskoj ima dovoljno novca, posle učešća u Ligi Evrope (zarada oko 6.500.000 evra), te prodaje Strahinje Pavlovića Monaku (dve rate po 5.000.000 evra) jasno je da će Partizan povući logičan potez i otkupiti Sadika od Rimljana. Na taj način postaće stoprocentni vlasnik njegovog ugovora i biće u prilici da i formalno kontroliše situaciju na tržištu. Posebno što je Umar učinkom u Superligi, kao i u Ligi Evrope, skrenuo pažnju velikog broja klubova.

U završnici jeseni pominjalo se da je Astana spremna da plati opko 3.000.000 evra kako bi ga odmah odvela u Kazahstan. U istom periodu stigla je u Beograd i ponuda iz arapskog sveta naslovljena na 4.500.000 evra. Nigerijski mediji pisali su početkom 2020. da je Partizan u međuvremenu odbio ponudu Liona od celih 6.000.000 evra i sprečio onovnu saradnje Sadika sa Rudijem Garsijom, koji ga je trenirao u Romi. Aktuelan je i Real Sosijedad, s tim da se njegov konkretan potez čeka.

Veliki broj klubova stoji u redu, što je i razumljivo s obzirom da je 22-godišnji špic postigao 16 golova i asistirao 12 puta. Nije ni čudo što mnogi žele da ga imaju u timu. A za nekoliko dana biće u potpunom vlasništvu crno-belih.

Izvor: Mozzartsport.com