Duljaj: „Partizan ima fantastične ponude za igrače, to je zasluga stručnog štaba!”

Na istom mestu u Beleku, pre godinu dana Igor Duljaj je sa Biljanom Obradović razgovarao za Partizan TV kao član stručnog štaba Šahtjora iz Donjecka.

FOTO: FK Partizan
Dosta toga u Partizanu sada je drugačije. Promenjen je sistem rada, došao je novi stručni štab, a Igor Duljaj je trenericu Šahtjora zamenio crno-belom, te je sa koleginicom Obradović ovog puta razgovarao kao trener u stručnom štabu parnog valjka

„Nisam ni sanjao da će se to dogoditi. Prošle godine smo razgovarali. Da mi je neko rekao da ću doći u Partizan nakon 17 godina ne bih verovao. Srećan sam što sam se vratio gde sam počeo”, započeo je Duljaj.

Duljaj je kroz karijeru osvajao dosta trofeja i rođeni je pobednik.

„Imao sam privilegiju da igram u velikom Partizanu, a posle nastavim u Šahtjoru. Ukrajinci su se razvijali kao klub, a i mi svi u njemu. Bio sam prvo trener u B timu, pa posle pomoćnik Paola Fonseka koji je u Romi, imao sam od koga da učim”, tekao je nekadašnji vezista.

Duljaj je UEFA pro licencu stekao u inostranstvu.

„Pre dve godine sam završio u Kijevu. Prvo sam dobio B +, a posle i PRO licencu koja traje do kraja godine, a posle moram da je ponovo produžim, takođe u Kijevu”, ističe Duljaj.

Duljaj je potom govorio o tome kako je tekla tranzicija između igračke i trenerske karijere.

„Moram da napomenem da zbog situacije koja je bila u Ukrajini, ja sam bio u Sevastopolju imao sam ugovor i planirao sam da nastavim da igram. Već sam imao dogovor sa klubom da preuzmem Sevastopolj kao glavni trener. Dogodilo se to što se dogodilo, završio sam karijeru, a u međuvremenu je stigao poziv Šahtjora. Bio je jedan mali razmak između karijere igrača i trenera. Sve je bilo novo. Kada si igrač razmišljaš i radiš šta ti kažu. Kada si trener razmišljaš o dvadeset i pet igrača. Bilo mi je teško u početku, imao sam prilike da radim sa Fonsekom i da naučim. Znam šta znam i znam šta ne znam”, ističe Duljaj.

O sličnostima sa Šahtjorom.

„Potrebno mi je vreme da se priviknem. Dolazim iz kluba gde se zna koliki je budžet i koji ne živi od prodaje igrača, ovde je situacija drugačija priča gde klub živi od prodaje igrača, teško je napraviti paralelu između dva kluba”, poručio je Duljaj.

Partizan na pripremama ima nekoliko mladih fudbalera, a upravo tim putem išao je i Duljaj kroz svoju karijeru.

„Kada vidim njih, setim se sebe. Mnogo im je lakše nego kada smo mi ulazili u prvi tim. Tada je bilo dosta starijih igrača koji su bili strah i trepet. Ima dosta mladih igrača, važno je da osete kakav je osećaj raditi sa prvim timom. Radi se o velikim talentima i vreme radi za njih”, rekao je Duljaj.