Lokomotiva želi da kupi Asana već sada!

Fudbaler Partizana, Takuma Asano, još uvek nije pokazao sve što može u Partizanu, ali su njegove igre bile dovoljne da privuku interesovanje inostranih klubova.

FOTO: Gettyimages.com
Njegov agent, Nobuaki Tanabe, potvrdio je informaciju koju su nedavno plasirali ruski mediji.

„Tačno je, Lokomotiva iz Moskve je zaista zainteresovana za Asana u januarskom prelaznom roku”, izjavio je Tanabe za Sport24.

Osim te rečenice, nema dodatnih detalja oko Lokomotivinih planova vezanih za kupovinu Asana. Ne navodi se ni koliko bi iznosila ponuda moskovskog kluba, ni koliko Partizan traži novca za svog Japanca. Niti da li su crno-beli uopšte raspoloženi za prodaju Asana već ove zime.

Japanski reprezentativac je za Partizan na 15 utakmica postigao 3 gola, a njegova tržišna vrednost procenjuje se na 1.7 miliona evra. Pre Partizana igrao je za Hirošimu, Arsenal, Štutgart i Hanover.

Podsetimo, Partizan je prošlog leta kupio Asana od londonskog Arsenala za 1.000.000 evra. Posle ne baš uspešnih pozajmica u nemačkim klubovima Štutgartu i Hanoveru, Asano je u Partizanu rehabilitovao karijeru i opet postao japanski reprezentativac. Imao je neke odlične partije u dresu Partizana poput duela protiv Malatije u Beogradu i AZ Alkmara u gostima.