Partizan pikirao desnog beka Vojvodine!

Otvorena dilema na poziciji desnog beka u Humskoj...

FOTO: FK Vojvodina
Letos se razmišljalo o Martinu Milecu iz Maribora, ove zime o Eriku Boaćiju iz ljubljanske Olimpije, ali je sva prilika da će Partizan novog desnog beka morati da potraži na domaćem tržištu. Ako ga uopšte bude dovodio.

U Partizanu su promenili kurs i fokusirali se na fudbalere iz Superlige. Odatle im se, prema saznanjima pojedinih sportskih portala, najviše dopada Aranđel Stojković.

U pitanju je prvotimac Vojvodine, standardan u ekipi Nenada Lalatovića, u finišu jeseni zaslužan i za golove Novosađana, te ispunjava neke uslove da se preseli u Humsku. Povoljna okolnost za osvajača kupa je u činjenici da 25-godišnjem Stojkoviću na leto ističe ugovor, te može nesmetano da pregovara sa drugim klubovima. Samim tim i obeštećenje bi bilo prihvatljivo za čelnike Parnog valjka.

Mada, na crno-beloj strani Topčiderskog brda još nema zvanične potvrde „kupujemo novog desnog beka”. Razlog prvi: na adresu Nemanje Miletića, iako je pred kraj 2019. jedini iz aktuelnog sastava dobio zeleno svetlo za odlazak, nije stigla ponuda koja bi zadovoljila i njega i klub. Razlog drugi: na početku priprema Aleksandar Lutovac je zaveden kao desni bek. Što se uklapa u najavu trenera Miloševića da će bivšeg kapitena Rada prekomandovati u odbranu, tako da se odlazak planirane alternative, Periše Pešukića, u Budućnost, ne bi osetio.

Tek u slučaju da Miletić do kraja januara napusti Partizan, klub bi aktivirao opciju novog desnog beka i pokušao da dovede Aranđela Stojkovića.

Bio bi to, na neki način, povratak Stojkovića među crno-bele. Karijeru je počeo da gradi u mlađim kategorijama Teleoptika, kasnije je bio član BSK Borče, OFK Beograda i subotičkog Spartaka, pre nego što je leta 2018. prešao na stadion „Karađorđe” i za Vošu odigrao 49 utakmica, dao četiri i namesito dva gola.