Rašon Tomas: Beograd je zabavan grad, obožavam naše navijače, najluđi su u Evropi!

Ima šta da se vidi, da se obiđe. Sve je novo za mene, pa i dalje istražujem po gradu, kaže Rašon Tomas.

FOTO: KK Partizan NIS
Energije ima za tri osobe, skoro uvek je dobro raspoložen i spreman za zabavu, baš zbog toga je brzo osvojio srca navijača Partizana. Košarkaš Rašon Tomas stigao je u Humsku tokom leta 2019. godine iz italijanskog Sasarija kao jedno od najzvučnijih pojačanja. Već na prvim utakmicama njegov srčani i strastveni pristup pokazao se kao veliki plus za Partizan. Povreda ga je malo usporila, ali je u decembru ponovo zablistao, pa je 2019. godinu završio kao MVP meseca u ABA ligi. Dovođenje atraktivnog Amerikanca može se oceniti kao dobar potez uprave kluba.

„Pre dolaska sam mnogo razgovarao sa trenerom Andreom Trinkijerijem, on me je baš želeo u svom timu - pojašnjava Rašon Tomas. - Pričao mi je na čemu možemo da radimo, kako može da mi pomogne da budem još bolji košarkaš. Srećan sam što sam ovde i prava je odluka bila da dođem u Partizan. Klub ima sjajnu istoriju, tradiciju, veoma dobru atmosferu i ambijent za igranje...”

Često se posle utakmica Rašon nađe u zagrljaju sa navijačima. Sa širokim osmehom na licu posveti se fotografisanju, davanju autograma... Takve situacije mu veoma prijaju.

„Obožavam naše navijače, jer su najluđi u Evropi. Pokazuju mnogo ljubavi prema klubu, bodre nas čak i kada igramo na gostujućim terenima. Prava su armija na tribinama i to je jedan od razloga što ove sezone igramo dobro.”

Nisu samo crno-bele pristalice legle Tomasu, već i sam grad i srpski mentalitet.

„Beograd je zabavan. Ima mnogo dobrih mesta za jelo i zbog toga mi je izuzetno drago. Ima šta da se vidi, da se obiđe. Sve je novo za mene, pa i dalje istražujem po gradu. Kad bih morao da biram, najdraži restoran mi je Toro. Volim njihovu hranu i često idem tamo sa saigračima.”

Vreme najviše voli da provodi sa timskim kolegama, sa kojima deli svlačionicu.

„U početku sam se najviše družio sa Korijem Voldenom, a sada smo već svi bliski. I praznike provodimo zajedno, jer imamo utakmice. Igrali smo i pred Novu godinu i oko Božića. Da nije tako, bio bih sa mojom porodicom.”

Prisetio se Rašon i kako posebni dani u godini izgledaju u krugu najbližih.

„Pa kad sam bio mlađi, imao bih pauzu tokom praznika pa bih išao kući. Tamo bih se smejao, igrao igrice i uživao sa mojim najmilijim ljudima”, završio je Tomas.

BIĆEMO JOŠ MNOGO BOLjI

Ciljeve u prvom delu sezone košarkaši Partizana su uspešno ostvarili.

„Veoma smo srećni zbog takvih rezultata. Jedna smo od najboljih ekipa u Evrokupu, visoko smo pozcionirani u regionalnoj ligi... I očekivali smo da bude ovako, ali možemo još mnogo bolje da igramo. Trener Andrea Trinkijeri koriguje sitnice koje nas dovode do višeg nivoa košarke. Ubeđen sam da ćemo kada bude najpotrebnije biti još spremniji.”

Izvor: Novosti.rs