Rival Barselone u osmini finala Lige šampiona nudi 12 miliona za Sadika?

Izgleda da novac neće prestati da pristiže u Humsku ove zime.

FOTO: FK Partizan
Trener crno-belih Savo Milošević je tokom prozivke rekao da bi ponuda od 15 miliona zadovoljila njegove apetite, pričalo se da će katarski klubovi možda biti i spremni da isprate tu cifru. Međutim, Umar Sadik bi uskoro mogao da igra fudbal na top nivou. Prema saznanjima Mozzart Sporta klub iz Humske ima na stolu ponudu za najboljeg strelca tima u vrednosti od 12.000.000 evra. I ne, nije u pitanju Azija, već je pomenutu cifru u dom Partizana poslao jedan od najvećih italijanskih klubova i redovni učesnik Lige šampiona Napoli.

Partizan je Romi već platio 100.000 evra za jednogodišnju pozajmicu strelca 16 ovojesenjih golova, uz dogovor da crno-beli do juna mogu da ispoštuju klauzulu vrednu 1,6 miliona evra kako bi Sadikov ugovor otkupili od Rome.

Međutim, vrlo složene birokratske tačke dogovora između Partizana i Rome predstavljaju jednu od najvećih prepreka u potencijalnom Sadikovom transferu u Napoli. Naime, prema saznanjima našeg portala Roma je pribegla sličnoj finti kao kada je Crvena zvezda prodavala Radonjića u leto 2018. godine. Tada je sportski direktor Monći decidirano tražio da rimski klub dobije dva miliona evra, bez obzira na obeštećenje koje će pripasti crveno-belima.

Situacija se sada ponavlja, s tim što Roma zahteva da joj se od pomenutih 12 miliona, koliko je Napoli spreman da da, isplati pet. Vrlo zamršena situacija, ne toliko neuobičajena kada poslujete sa italijanskim klubovima…

Da li zbog potencijalnog transfera Sadika u Napulj, ili dogovora sa Romom, tek generalni direktor crno-belih Miloš Vazura je juče boravio u Italiji. To je samo pojačalo sumnje da se u Humskoj priprema jedan od najvećih transfera u novijoj istoriji.