Sumino priznanje o pozivu iz suprotnog tabora!

Fudbaler Partizana Sejduba Suma rekao je za ,,Novosti” da je Crvena zvezda pokušala da ga dovede 2017. godine, ali se on tada već dogovorio sa upravom crno-belih.

FOTO: FK Partizan
Prema njegovim rečima, Crvena zvezda je poslala čoveka da pregovara sa Sumom koji je pre toga dao reč Partizanu, ali Gvinejac se još ranije odlučio i nije hteo da prekrši obećanje.

„Pratio sam Partizan, znao sam da igraju stalno u Evropi, to me motivisalo, gledao sam razne klipove sa derbija. U glavi sam odmah odabrao da je Partizan moja budućnost. Mnogi su mi već tada svakodnevno pisali da dođem u ovaj klub. Kada sam odlučio da dođem u Partizan, više nije bilo premišljanja. U poslednjem trenutku se pojavila Zvezda, njihov čovek je došao u Bratislavu. Osoba sam sa karakterom, kada nešto kažem, tako je. Ni sa čim ne bi mogli da me ubede. Došli su u poslednjem trenutku, što znači da nije postojalo objektivno interesovanje. Nisam želeo da razočaram navijače Partizana, iako je Zvezdina ponuda bila mnogo bolja! Želim nešto ili ga ne želim, tako je kod mene uvek. Ako sam rekao da želim u Partizan, onda to više niko i ništa ne može da promeni. Nebitno je i da su nudili pet miliona, a Partizan deset puta manje. Za mene je reč sve, a tada sam rekao Partizanu da dolazim”, priznao je Suma.

Pored drugih tema, kao što su privikavanje na Srbiju, te pronalaženje prave forme posle pozajmice u Izraelu, Sejduba Suma je govorio i o ,,večitom derbiju”.

„Derbi je ludnica, vidimo da gori, koliko to znači navijačima pa i mi moramo da se „pobijemo“. Kad daš gol u takvoj utakmici, ulaziš u istoriju, mnogo mi je drago da sam i ja u tome uspeo. Ne bih da zvučim neskromno, ali igrač sam za velike utakmice. Dobro osećam energiju publike, znam vrlo dobro da je to utakmica drugačija od svih ostalih i nikada se ne plašim da preuzmem odgovornost. Naprotiv, u uvek tražim loptu i želim da rešim utakmicu”, rekao je Suma.