Svetozar Marković: Hoću da igram, i Partizan opcija!

Dete Partizana Svetozar Marković još uvek čeka na debi u šampionatu Grčke.


Minute u Olimpijakosu Svetozar Marković je upisao u omladinskoj konkurenciji i u kupu s Kalamatom.

Duel prošle srede s nekadašnjim prvoligašem, sad učesnikom drugog po važnosti ranga, igrao je od 64. minuta i doprineo pobedi od 2:0.

„Dočekao sam debi posle pola godine”, ushićeno će mladi štoper.

„Nije mala stvar zaigrati za veliki klub, poput Olimpijakosa. Očekuje nas još jedan duel u kupu sa istim rivalom i nadam se novoj šansi. Znam da ću je ponovo iskoristiti na najbolji način.”

Otkrio je i kako se tad osećao u crveno-belom dresu.

„Lepo je bilo... Dugo sam se pripremao da iz prve iskoristim šansu, mada i svestan da Kalamata nije rival za velike ocene. Glavni je kandidat za ispadanje, prava iskušenja doći će tek u prvenstvu.”

Trener Pedro Martins imao je šta da kaže Markoviću za partiju u kupu.

„Rekao je da nastavim s treninzima kao dosad, čekam šansu. Zadovoljan je kako radim i, naravno, poslušaću njegov savet. Opet, moguće i da narednih šest meseci provedem na pozajmici. Bitno je da igram, steknem iskustvo i na leto izborim za mesto u prvom timu. Petorica odličnih štopera su u klubu, svi duže od mene i otud u prednosti.”

Kaljenje, najverovatnije, bilo bi van Grčke.

„Ne bih mogao da pređem u četiri, pet jakih klubova i ujedno rivala Olimpijakosa. U ostalima nisam siguran da bih mogao da napredujem. Nameće se kao opcija samo nova evropska destinacija.”

Zanimljivo razmišlja i kad se povela reč o povratku u njegov Partizan.

„Meni je Partizan uvek opcija, videćemo šta će da odluči Olimpijakos...”

Izvor: Zurnal.rs