Treći najmlađi profesionalac u Partizanu!

Još jedan produkt omladinske škole potpisao profesionalni ugovor.

FOTO: FK Partizan
Veliku korist, pre svega na finansijskom planu, uživaju u Partizanu od proizvoda omladinske škole. Često za nju vole da kažu da je najveći sponzor kluba, pošto godišnje donese prihode od nekoliko miliona evra (poslednji primer transfer Strahinje Pavlovića u Monako), a da su dosledni politici koja podrazumeva oslanjanje na sopstvene snage u Humskoj 1 su dokazali tako što su profesionalnim ugovorom vezali Mateju Stjepanovića.

U pitanju je izdanak klase 2004, stasao pod komandom trenera Ivana Ješića, koji se danas obavezao na saradnju do juna 2023. Samo iz razloga što je maloletan papiri nisu mogli da budu overeni na duži vremenski period, ali se očekuje da kad napuni 18 godina (20. februara 2022) potpiše produžetak. No, otom-potom, zasad je izvesno samo da je Stjepanović postao treći najmlađi profesionalac na crno-beloj strani Topčiderskog brda. Ranije od njega u fudbalsko društvu odraslih upolovio je samo Dušan Vlahović (15 godina i mesec dana) i taj rekord teško da će neko u bliskoj budućnosti srušiti. Na drugom mestu je njegov prezimenjak Vanja (takođe iz generacije 2004), dok Stjepanoviću pripada bronzana medalja u ovoj kategoriji.

Inače, Stjepanović se najbolje snalazi na mestu u srcu odbrne, a osim štoperske treneri su ga koristili i na pozciji desnog beka i zadnjeg veznog. Kapiten je selekcije i kadetski reprezentativac, pošto ga je u jesen 2019. legendarni as Parnog valjka Saša Ilić zvao na okuplanje u Staru Pazovu.

- Osam godina sam u Partizanu i ovim činom mi se samo ostvario prvi san. Naredni je da dobacim do prvog tima i debituje za seniore. Zahvalan sam direktoru Vanji Radinoviću i njegovom saradniku Goranu Arnautu što su mi ukazali poverenje. Nadam se da ću ga dobrim igrama opravdati, ushićen je Mateja Stjepanović, uz zahvalnost i agentu Miroslavu Stamenkoviću na dugogodišnjoj saradnji.

Izvor: Mozzartsport.com