Trinkijeri: Hvala, Ogi, sada slede vina! (VIDEO)

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri čestitao je posle meča sa Cedevita Olimpijom u ABA ligi obema stranama na odličnoj utakmici.

FOTO: KK Partizan NIS
Izvanredan meč u Štark areni obeležila je tesna utakmica koja je na kraju rešena trojkom Ognjena Jaramaza uz zvuk sirene nakon što je Partizan imao loptu sa strane 0.8 sekundi pre kraja susreta.

„Bila je ovo fantastična utakmica i fantastično teška. Čestitam Cedevita Olimpiji na pravoj utakmici, kao da samo igrali plej-of. Čestitam i svojim igračima, jer ove utakmice se lako mogu izgubiti. Zašto nismo dobili utakmicu malo lakše? Jer nismo zagrađivali i svaki put je nakon skoka u napadu dolazila trojka, dali su ih 14. U poslednjih pet minuta nismo bili dobri u odbrani, ali u teškim trenucima smo našli način, da iako ovo nije bilo nešto što smo želeli da igramo. Ono što smo „potrošili“ protiv Virtusa je na kraju „izašlo“. Publika je bila fantastična, lako je navijati kad je tu Virtus, treba večeras upaliti motore. Važna pobeda”, istakao je Trinkijeri.

Između ostalog, Trinkijeri nije krio reči hvale za Cedevita Olimpiju rekavši da su napadački verovatno najbolja ekipa u ABA ligi, da bi se naposletku dotakao i sjajnog pogotka Jaramaza.

„Drago mi je za Ogija, jer je u poslednjih godinu dana uložio puno energije da bude najbolji Jaramaz koji može i danas se desilo da pogodi. Mi smo tim, hvala Ogi, hvala na asistencijama i idemo dalje”, kazao je Trinkijeri.

Italijanski stručnjak je izlaganje završio onim što njegovu ekipu očekuje, a to je put u njegovu domovinu i duel sa Trentom.

„Idemo u Trento, ne znam šta je posle Trenta. Krećemo u ponedeljak, da se pripremimo dobro, nije bilo dobrih konekcija sa avionima. Posle njih se vraćamo, pa gledamo sa kim igramo. Jedna utakmica po jedna. Mekadu će igrati kada bude spreman da prati ekipu, može to biti deset dana, može biti mesec. Ova ekipa „ide“, mi smo doveli igrača, jer povrede, umor utiču na sve”, rekao je Trinkijeri, a potom u svom stilu dodao:

„Bilo mi je super, ali sada će biti malo putovanja. Već imam listu koja vina moram da kupim.”

Partizan će u sredu u okviru Evrokupa igrati sa Trentom na gostovanju.