Trinkijeri pred Darušafaku: „Ključno će biti kako napadamo...”

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da Darušafaka dobru odbranu i da će u predstojećem meču Evrokupa biti ključno kako će crno-beli igrati u napadu.

FOTO: KK Partizan
Košarkaši Partizana u utorak gostuju Darušafaki u utakmici trećeg kola Top 16 faze Evrokupa.

„Biće tvrda utakmica, baš tvrda... Dobre su atlete, izvanredno igraju odbranu... Biće jako važno kako igramo u napadu, pametne i brze odluke nam trebaju u napadu”, rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradu.

Crno-beli su trenutno prvi na tabeli Grupe E sa dve pobede. Darušafaka ima pobedu i poraz, kao i Virtus iz Bolonje, dok je Trento bez trijumfa.

„Oni možda nemaju (Miloša) Teodosića, ta velika imena, ali igraju tvrdu košarku i uvek su u stanju da te izbace iz ritma. Neće biti lako s njima... Gledajući rezultate u italijanskoj ligi, mislim da je Trento malo 'pukao' i da naša pobeda u Trentu nije više tako važna. To znači da idemo sve iznova”, rekao je trener Partizana.

Upitan gde su prednosti Partizana u odnosu na Darušafaku, Trinkijeri je prvo rekao: „Ja ih još nisam našao”.

„Mislim da će biti ključno kako napadamo, kakve odluke donosimo na terenu. Visoki su i brzi, dobro pokrivaju reket i zato moramo biti više nego perfektni u 'spejsingu'. Ako imamo dobar 'spejsing' i ne zaustavljamo loptu, onda možemo imati neku prednost. Ali, to se mora napraviti na terenu”, zaključio je Trinijeri.

Utakmica se igra u utorak s početkom u 18 časova i 15 minuta.