Trinkijeri pred Darušafaku: Moramo biti koncentrisani!

U sredu, 29. januara, Partizan NIS će dočekati Darušafaku u okviru 4. kola Top 16 faze 7Days Evrokupa. 

FOTO: KK Partizan NIS
Utakmica u hali Aleksandar Nikolić, počeće u 20 časova, a ulazi u dvoranu će biti otvoreni 2 sata ranije. U prva tri kola, Partizan NIS, Virtus i Darušafaka imaju identičan učinak od po 2 pobede i jednog poraza, dok je ekipa Trenta zabeležila sva tri neuspeha. 

Sutrašnji rivali, sastali su se pre sedam dana u Istanbulu i tada je Darušafaka izborila pobedu rezultatom 65:63. Pred novi duel, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri poručuje: 

– Kada je važnost utakmice velika, sve ostalo mora da prati tu važnost. Visok nivo energije, velika staloženost, veoma visok nivo koncentracije…Svaki posed lopte će biti važan i svaki detalj će se sutra računati. Pred nama je veliki izazov i ja imam jednu želju: da moji igrači prihvate taj izazov, istakao je Trinkijeri

Krilni centar crno-belih, Stefan Birčević je pred sutrašnju utakmicu izjavio: 

– Utakmica koju smo pre nedelju dana odigrali proitv Darušafake je prava ilustracija toga kakav nas meč očekuje sutra. Pred nama je duel u kom moramo da prikažemo našu najbolju igru ukoliko želimo da dođemo do našeg cilja. Neće biti nimalo lako, ali verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu pred našim navijačima, rekao je Birčević

Sutrašnja utakmica, kao i sve ostale utakmice 7Days Evrokupa i Turkish Airlines Evrolige, počeće minutom ćutanja kojim će biti odata počast nedavno preminulim košarkašima Robertu Arčibaldu i Kobiju Brajantu.