Trinkijeri: Teško je naći igrača, nije da ne želim!

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je nedavno da je klub zainteresovan da dovede Žofrija Lovernja, ali da je odluka na stručnom štabu.

FOTO: KK Partizan NIS
Džamal Meklin je bio registrovan, pa je posle rečeno da je stopiran taj transfer. S druge strane, Turci su poručili da Lovernj nije na prodaju.

„Pričamo o ničemu. Sigurno. Jako je teško naći igrača. Nije da ne želim. Ja moram da gledam ono šta imam, kako igramo i ko je sad slobodan. Za sad je odgovor: niko od onih malo koji su slobodni ne može nam promeniti ekipu, niti pomoći”, rekao je trener Partizana Andrea Trinkijeri.
Sutra ističe rok za registraciju igrača u Evrokupu.

„Znate koliko je teško postaviti ekipu da izgleda kao ekipa? Koliko je teško dovesti igrače da igraju sa željom da budu bolji, da izgledaju kao tim. Ja se ne bavim tim stvarima. Nama fali jedan igrač, ali fali ovako (uopšteno). Mi igramo isto, imamo pet igrača i visoki igrači su napravili posao kako treba. Ako se nešto desi, znaćemo. Ako se ne desi, neće se desiti”, kaže Trinkijeri.

„Nije da se krijem, imam druge prioritete. Lopta, teren, mojih 14 igrača koji su najbolji na svetu i kad dobijaju i kad gube”, dodao je on.

Pred duel sa Virtusom, voli Trinkijeri da naglasi da je Miloš Teodosić najbolji igrač trenutno u Evropi. O njemu, ali i o Stefanu Markoviću, italijanski stručnjak imao je samo reči hvale, a dosta ceni i rad bivšeg selektora Srbije, Aleksandra Đorđevića.

„Ja sam veliki fan Tea. Ako neko želi da gleda košarku, neka gleda Tea. To je kreativnost kakva se nikad nije videla, ali pokušavam da budem trener, pa ne gledam samo Tea. Oni su dobra ekipa, dobro igraju, jako su iskusni. Sigurno su Teo i Marković su ključni igrači jer smiruju druge. Kad je lopta u njihovim rukama, uvek ide pravom igraču u pravo vreme. Sale je napravio fantastičan posao. Peglaju u Italiji, peglaju u Evropi.”