Vujošević: Uticaj politike je poguban, zato više nisam trener Partizana!

Nekadašnji trener Partizana, Duško Vujošević, od ove sezone radi u Klužu, ali prati igre i rezultate crno-belih.

FOTO: KK Partizan NIS
Trofejni stručnjak je nedavno kritikovao Andreu Trikijerija, koji je afirmativno govorio o odnosu države prema Partizanu. Italijan je nekritički i udvorički predsednika Srbije nazvao velikim sportistom, a to je Vujoševiću posebno zasmetalo.

„Njegovo najveće sportsko dostignuće je kada je lupio blokadu desetogodišnjem detetu. Zvezda je favorizovana, posebno finansijski, a to pokazuju i rezultati. Prošle sezone samo je kuglaški klub bio prvi iz Sportskog društva Partizan, a 2012. godine kada je počela era ove vlasti Partizan je bio prvi u gotovo svim sportovima. Nije uspostavljen sistem finansiranja vrhunskog sporta, sve zavisi od političkog uticaja i trenutnog raspoloženja ili ćefa jednog čoveka”, rekao je Vujošević za Danas.

Prema njegovim rečima, vrhunski sport u Srbiji se delom finansira i novcem iz sumnjivih tokova.

„Jedan od razloga zbog kojeg nisam više trener u Srbiji je zato što mi je predočeno da ako ovde budem trener, Partizan neće dobiti sponzorstva. Što se tiče politike, bio sam jedan od prvih „uzbunjivača“ govoreći o svim pošastima ove vlasti. Sada sam to ostavio drugima. Uticaj politike na sport je poguban, a to je, podvlačim, nedostatak sistema finansiranja vrhunskog sporta, prema rezultatima, uspesima i potrebama”, zaključio je Vujošević.