Ako dobije žuti, napadač crno-belih propušta večiti derbi!

Vođa navale Partizana dobio sedam žutih kartona, koliko kompletna odbrana crno-belih.

FOTO: FK Partizan
Verovali ili ne: Umar Sadik, u opisu radnog mesta – napadač, dobio je u prvenstvu identičan broj žutih kartona kao kompletna odbrana Partizana?!

Najbolji strelac Parnog valjka čak sedam puta našao se u sudijskim beležnicama, baš kao i zbirno Vladimir Stojković (2), Nemanja Miletić (1), Bojan Ostojić (0), Strahinja Pavlović (1) i Slobodan Urošević (3). Čudo!

Najsvežije: Nigerijac je požuteo, jedini na utakmici, u nedelju protiv Radnika – arbitar Bojan Nikolić iz Kragujevca potegao je za opomenom zbog igranja rukom vođe navale crno-belih posle nabačene lopte iz prekida, interesantno - dok se nalazio u buketu igrača.

Prethodno, Sadik se našao na meti i Miloša Đorđića (protiv Rada i Vojvodine), Novaka Simovića (TSC), Lazara Lukića (Javor), Zorana Širokog (Radnički), Miloša Milanovića (Rad) i sad Bojana Nikolića.

I samog sebe uveo u ozbiljan problem...

Naime, u Propozicijama takmičenja Super lige za sezonu 2019/20, u članu 68, jasno piše:

- Igrač koji na utakmici Super lige dobije opomenu (žuti karton) automatski će bez prava biranja biti kažnjen:

- posle četvrte opomene – zabrana igranja na 1 utakmici,

- posle osme opomene – zabrana igranja na 1 utakmici,

- posle svake naredne druge opomene (desete, dvanaeste, itd) – zabrana igranja na 1 utakmici.

Dakle, Umar je u velikoj opasnosti: sledeći (potencijalni) žuti karton bio bi mu suspendujući!

A, pogledajmo Partizanov superligaški raspored: TSC (subota, 22. februar), Proleter (sreda, 26. februar), Crvena zvezda (nedelja, 1. mart)...

Otud, centarfor Parnog valjka moraće da otvori četvore oči i pripazi na ponašanje (startove, prigovore...) kako se arbitar ne bi mašio za džep i indirektno ga poslao na hlađenje.

Crvenim flomasterom podvučen je meč sa Proleterom u Humskoj: Sadika bi eventualna opomena izbacila iz konkurencije za večiti derbi!

Treba li da naglašavamo koliko bi Partizan u tom slučaju bio hendikepiran?

Podsetimo, Afrikanac u dosadašnjem toku sezone može da se podiči sa 16 egzekucija: 11 u prvenstvu i pet u Evropi...

Ne sumnjamo da će stručni štab crno-belih, na čelu sa Savom Miloševićem, Umaru Sadiku, velikog radijusa kretanja (stručnjak za kondiciju Marko Stojanović tvrdi: „Na nivou premijerligaškog igrača”) i ogromne borbenosti, skrenuti pažnju da usled alarmantne brojke 7 podigne malo ručnu, ili ga, pak, odmori u duelu sa Novosađanima (ukaže šansu, recimo, Bojanu Matiću) i sačuva za megdan sa Crvenom zvezdom.

Izvor: Zurnal.rs